Connect with us

ALTE SPORTURI

Cei mai buni sportivi ai Sălajului rămân fără premii în bani de la autorităţi!


După ce doi ani la rând, Primăria şi Consiliul Local Zalău a alocat sume consistente pentru premierea celor mai buni sportivi ai Sălajui, în 2018, DJST Sălaj nu a mai primit fonduri de la autorităţi, astfel că sportivii vor fi premiaţi doar din banii primiţi de la Ministerul Tineretului şi Sportului


Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj organizează în data de 17 decembrie, de la ora 16.00, în sala de festivităţi “Avram Iancu” din cadrul Primăriei Zalău premierea celor mai buni sportivi din Sălaj, eveniment în care vor fi premiaţi şi cei mai buni sportivi de la CSM Zalău.

Această gală este aşteptată cu sufletul la gură de către sportivi şi antrenori, însă în acest an, DJST Sălaj vine cu o veste nu tocmai plăcută pentru cei implicaţi. Asta după ce autorităţile locale au anunţat că nu vor mai acorda fonduri pentru premiere, la fel cum s-a întâmplat în anii 2016 şi 2017, când Primăria şi Consiliul Local Zalău a alocat 45.000 de lei, respectiv 50.000 de lei.

“La fel cum am depus în anii anteriori şi în acest an, încă din luna ianuarie am depus proiecte de finanţare atât la Primăria Municipiului Zalău, cât şi la Consiliului Judeţean Sălaj. Cei de la primărie ne-au aprobat în ultimii ani sume importante, dar în acest an am fost anunţaţi că nu mai putem primi fonduri. Nu cunosc cauzele pentru care nu am primit finanţare”, ne-a declarat Adrian Fărcaş, directorul executiv de la DJST Sălaj.

În aceste condiţii, fondul de premiere a sportivilor va fi doar de 10.000 de lei, bani alocaţi de Ministerul Tineretului şi Sportului, din care instituţia condusă de Adrian Fărcaş va achiziţiona cupe, diplome şi flori pentru sportivi şi antrenori. Se vor acorda însă şi premii în bani, însă sumele vor fi mult mai mici decât în ultimii doi ani.

La fel ca şi în ultimii ani, pentru premiere se vor alcătui trei clasamente, la sporturi olimpice, neolimpice şi un clasament la jocuri sportive.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ALTE SPORTURI