Connect with us

ALTE SPORTURI

FOTO. Trei medalii de bronz pentru luptătorii de la CSS Zalău la Cupa României


Vlad Sîrca, Sergiu Pop şi Vasile Moldovan au reuşit să urce pe podium în cadrul competiţiei desfăşurate la Târgu Jiu, la finalul săptămânii trecute


După rezultatele bune de la Campionatul Naţional de juniorii III şi IV, acolo unde Sebastian Ghirean şi Denisa Paşcalău au reuşit să obţină clasări pe podium, pentru luptătorii de la CSS Zalău a urmat o nouă competiţie importantă la finalul săptămânii trecute, de această dată, pentru cadeţi.

Astfel, în perioada 23 – 25 noiembrie, la Târgu Jiu s-a desfăşurat Cupa României, competiţie rezervată categoriei de vârstă cadeţi. În cadrul competiţiei au fost meciuri la trei categorii, lupte libere, lupte greco-romane şi lupte feminine.

Judeţul nostru a fost reprezentat la această competiţie de o delegaţie formată din şase sportivi  însoţiţi de antrenorul Gheorghe Panc. Cele mai bune rezultate din rândul sportivilor de la CSS Zalău le-au obţinut Vlad Sîrca, locul 3 la categoria 60 de kilograme, Sergiu Pop, locul 3 la 65 de kilograme şi Vasile Moldovan, locul 3 la 92 de kilograme.

“Ca prestaţie, sunt mulţumit din prisma faptului că Vlăduţ Sîrca se află în ultimul an la copii 1 şi practic abia anul viitor va trece la cadeţi. E un rezultat bun pentru el, faptul că a reuşit să obţină medalie de bronz la o categorie superioară. Vasile Moldovan s-a recuperat fizic şi după ce nu l-am putut folosi la finala individuală la Naţionalele de cadeţi din primăvară, şi-a confirmat valoarea la Cupa României. În ceea ce îl priveşte pe Sergiu Pop, acesta se află în ultimul an la cadeţi şi era momentul să confirme experienţa în prisma faptului că el a fost medaliat şi la şcolare”, ne-a spus Gheorghe Panc.

Pentru luptătorii de la CSS Zalău urmează la finalul săptămânii o nouă competiţie,  de această dată una pe echipe. Este vorba despre etapa a doua a Campionatului Naţional Echipe / Turneu Calificare Cupa României, la Odorheiu Secuiesc. În prima etapă, la Câmpulung Muscel, desfăşurată în luna martie, CSS Zalău a ocupat locul 1, totalizând 120,5   puncte, urmată de CSS Odorhei cu 115 puncte şi CS Universitatea Cluj cu 82 de puncte.

“Urmează un turneu pe echipe la Odorheiu Secuiesc. Mergem să ne batem la medalii. Cu siguranţă fiecare între timp şi-a întărit echipa, lucru pe care l-am făcut şi noi şi bineînţeles obiectivul nostru este o clasare pe podium. Totul depinde de băieţi”, a mai spus antrenorul secţiei lupte libere de la CSS Zalău.

În final, să menţionăm faptul că turneul pe echipe nu va fi ultimul din acest an pentru luptătorii de la CSS Zalău, astfel că în perioada 14 – 16 decembrie, la Putna va avea loc finala Cupei României de juniori, obiectivul luptătorilor zălăuani fiind cucerirea a cel puţin două medalii.

Mai multe detalii în ziarul Sportul Sălăjean din 28 noiembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ALTE SPORTURI