Connect with us

CUPELE EUROPENE

Volei Municipal Zalău începe “bătălia” românească pentru optimile Cupei Challenge


Gruparea zălăuană susţine miercuri seara partida tur din 16-zecimi cu Steaua şi speră într-o victorie cât mai confortabilă pentru a-şi mări şansele de calificare în faza următoare a competiţiei


Miercuri, ora 18.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău :

Volei Municipal Zalău – Steaua Bucureşti

Două sezoane la rând, Volei Municipal Zalău şi-a dezamăgit fanii prin prestaţiile avute în cupele europene. Cu greu au trecut iubitorii voleiului peste ruşinea din Bosnia din urmă cu doi ani, când formaţia zălăuană a dat cu piciorul unei calificări. Anul trecut, gruparea de sub Meseş a avut şi ghinionul să întâlnească o echipă redutabilă – Benfica Lisabona – astfel că nu a avut nicio şansă în faţa campioanei Portugaliei şi a fost eliminată din 16-zecimile Cupei Challenge.

În stagiunea 2018 – 2019, formaţia antrenată de Nikolay Jeliazkov îşi propune un parcurs cât mai îndelungat în Cupa Challenge, iar deja a reuşit să treacă de primul tur preliminar în care s-a duelat cu o formaţie extrem de modestă, Buducnost Podgorica, pe care a învins-o cu 3 – 0 în ambele meciuri. În calea zălăuanilor pentru “dubla” din 16-zecimi se află o echipă mult mai redutabilă, este vorba de Steaua Bucureşti, care anul trecut a fost medaliată cu bronz în Divizia A1, fapt ce i-a permis să joace direct în această fază a competiţiei europene.

Încă de la aflarea adversarului, Nikolay Jeliazkov s-a declarat mulţumit, mai ales din punct de vedere al distanţei, Volei Municipal nemaifiind nevoită să facă deplasări foarte lungi în Europa pentru jocul retur.

“Este bine din punct de vedere al distanţei că vom juca cu Steaua în Cupa Challenge. Noi tratăm toate competiţiile serios şi cred că avem şanse să ne calificăm mai departe în Cupa Challenge, chiar dacă ne aşteaptă o dublă grea, iar meciul retur îl vom juca la Bucureşti”, spunea Nikolay Jeliazkov.

“Bătălia” românească pentru optimile Cupei Challenge începe miercuri după-amiază, când de la ora 18.00, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău va avea loc meciul tur. Înaintea acestei “duble”, Volei Municipal pare favorită, dar pentru a-şi mări şansele de calificare vrea să obţină o victorie cât mai clară în partida de miercuri, mai ales că returul urmează să se joace pe 5 decembrie, la Bucureşti.

Şapte victorii consecutive în campionat şi Cupa Challenge are Volei Municipal Zalău înaintea jocului cu Steaua, astfel că zălăuanii au un moral excelent, fiind şi pe primul loc în Divizia A1. De cealaltă parte, Steaua se află pe locul 4 în campionat, dar bucureştenii au avantajul de a fi mai odihniţi decât zălăuanii, în condiţiile în care au avut la dispoziţie o săptămână şi jumătate să pregătească meciul de la Zalău, având în vedere că în runda a VII-a, gruparea din capitală a stat.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in CUPELE EUROPENE