Connect with us

FOTBAL

Sălajul, în primele 10 judeţe din ţară la numărul de arbitri divizionari!


Cu 12 arbitri divizionari, judeţul Sălaj ocupă un loc fruntaş în această ierarhie şi se află pe un onorabil loc 9, în faţa unor judeţe mult mai mari şi mai prospere


Deşi nu are nici măcar o echipă de fotbal în ligile superioare din România, Sălajul se poate lăuda cu o altă parte din “sportul rege”, este vorba despre arbitraj.

La acest capitol, Sălajul ocupă un loc fruntaş în topul judeţelor când vine vorba despre arbitri divizionari pe care îi are.

Nu mai puţin de 12 arbitri divizionari figurează în baza de date a Comisiei Centrale a Arbitrilor, iar dintre aceştia unul singur activează la cel mai înalt nivel, Gabriel Bârjac, care este şi preşedintele CJA Sălaj.

În lotul Ligii 2 se află centralul Paul Unimătan şi asistentul Tunyogi Ferenc, în timp ce în Lotul Ligii 3 se află nu mai puţin de nouă arbitri, Gabriel Almaş, Răzvan Lădar, Ioan Păuşan şi Cătălin Roşu la centrali, iar Sergiu Corb, Bogdan Cozorici, Sergiu Duma, Flavius Seiche şi Alexandru Turian, la asistenţi.

Dintre aceştia, doi sunt inactivi în acest sezon, din cauza unor probleme de sănătate, Ioan Păuşan şi Gabriel Almaş.

În topul arbitrilor divizionari, Sălajul se află pe locul 9, cu acelaşi număr de arbitri precum judeţele Braşov, Galaţi şi Timiş. Bucureştiul are cei mai mulţi arbitri vizionari (46), Clujul (30), în timp ce podiumului este închis de judeţul Prahova (23).

Să mai spunem că la acest capitol Sălajul se află cu mult în faţa unor judeţe mult mai mari şi mai prospere precum Sibiu, Arad, Constanţa sau Alba.

Preşedintele CJA Sălaj – Gabriel Bârjac consideră că această clasare în Top 10 poate fi o motivare în plus pentru arbitri tineri care speră să  promoveze în loturile divizionare.

“Pentru noi este onorantă aceasta clasare în Top 10, ca număr de arbitri divizionari .Este dovada că avem potenţial şi că s-a muncit pentru a ajunge la această performanţă. Meritul este al lor, iar asta aş vrea să îi motiveze şi pe cei mai tineri, pentru că avem destui care vin din urmă şi au potenţial. Fără sacrificii şi seriozitate însă, e greu. Avem arbitri la toate ligile, 1, 2 şi 3, asta demonstrează că se poate şi trebuie să fie un factor motivaţional pentru ei. Noi muncim în continuare să facem performanţă, iar pe această cale, le mulţumesc  colegilor care mă ajută în această activitate. Sper ca peste câţiva ani, cei consideraţi acum talentaţi, să le ia locul colegilor divizionari, iar pe aceştia să îi vedem la o ligă superioară”, ne-a declarat Gabriel Bârjac, preşedintele CJA Sălaj.

 


Topul judeţelor cu numărul de arbitri divizionari:

1. Bucureşti                             – 46

2. Cluj                                       – 30

3. Prahova                               – 23

4. Satu Mare, Argeş              – 17

5. Dolj                                      – 16

6. Iaşi                                       – 15

7. Botoşani                              – 14

8. Vâlcea                                  – 13

9. Sălaj, Braşov, Galaţi,  Timiş     – 12

10. Sibiu                                              – 11

11. Constanţa, Ilfov, Maramureş     – 10

12. Arad, Covasna, Dâmboviţa         – 9

13. Bacău şi Bihor                               – 7

14. Alba, Teleorman               – 6

15. Buzău, Hunedoara, Mureş, Neamţ,  Vaslui – 5

16. Brăila, Caraş-Severin, Suceava     – 4

17. Gorj, Harghita                               – 3

18. Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Giurgiu, Mehedinţi – 2

19. Ialomiţa, Olt, Tulce, Vrancea        – 1


Lotul de arbitri divizionari din cadrul CJA Sălaj:

Liga I: Gabriel Bârjac (asistent)

Liga II: Paul Unimătan (central) şi Tunyogi Ferencz (asistent)

Liga III: Gabriel Almaş (central), Răzvan Lădar (central), Ioan Păuşan (central), Cătălin Roşu (central), Sergiu Corb (asistent), Bogdan Cozorici (asistent), Sergiu Duma (asistent), Flavius Seiche (asistent) şi Alexandru Turian (asistent)


 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL