Connect with us

JUDO

FOTO. Judoka Péter Oláh, pe podium la Satu Mare


Sportivul de la CS Vidalis Zalău a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului în cadrul competiţiei Cupa “Unio” la categoria de vârstă U 15


La finalul săptămânii trecute, Satu Mare a fost gazda ediţiei cu numărul 23 a Cupei “Unio” la judo.

La competiţie au fost înscrişi nu mai puţin de 330 de sportivi proveniţi de la cluburi din 5 ţări, Polonia, Ucraina, Croaţia, Ungaria şi bineînţeles, România.

Şi judeţul Sălaj a fost reprezentat la competiţia din Satu Mare de o delegaţie formată din cinci judoka de la CS Vidalis Zalău, alături de care a fost antrenorul Radics Ştefan.

Chiar dacă numărul participanţilor a fost destul de ridicat, din păcate, nu a existat categoria de vârstă U 13, iar Tudor Conţ, sportiv care se încadrează la acea categorie de vârstă a fost nevoit să lupte la o categorie superioară, U 15.

Chiar şi aşa, elevul lui Radics Ştefan s-a descurcat bine şi a fost oprit din drumul către medalia de bronz, doar de colegul său de la CS Vidalis Zalău, Péter Oláh, la categoria 50 kg.

Tudor Conţ a terminat pe locul 5 la aceeaşi categorie şi tot un loc 5 a obţinut şi Ilyes Andras, la 38 de kg, U 11.

Alţi doi sportivi ai clubului zălăuan s-au luptat pentru medalii, însă, din păcate niciunul nu a mai reuşit să obţină o clasare pe podium.

Prin urmare, Péter Oláh este singurul sălăjean care se întoarce acasă medaliat de la competiţia din Satu Mare.

De menţionat este şi faptul că din delegaţia sălăjeană au făcut parte doi sportivi începători, la care nu s-a pus problema cuceriri unei medalii şi faptul că această competiţie le va fi benefică în vederea participării la alte competiţii mai importante.

“Sunt rezultate care mă mulţumesc, dar cred că se putea şi mai bine. Sportivii nu s-au putut pregăti exemplar pentru această competiţie, deoarece mai mulţi s-au confruntat cu probleme de sănătate. Urmează să mergem la finalul săptămânii la Huedin, acolo unde clubul nostru va deplasa un lot format de 8 – 10 sportivi”, ne-a spus Radics Ştefan.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 21 noiembrie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in JUDO