Connect with us

ALTE SPORTURI

Cu patru sălăjeni în lot, România a cucerit 2 medalii de bronz la Mondialele de Futnet


La competiţia desfăşurată la Cluj-Napoca la finalul săptămânii trecute, din lotul naţionalei noastre au făcut parte Silviu Crişan, Emil Borz, Flavius Seiche şi Mark Mocan, toţi legitimaţi la Simex Şimleu Silvaniei. România a cucerit medaliile de bronz, atât în proba de dublu, cât şi la triplu


Futnet-ul este un sport relativ nou în România şi în special în judeţul Sălaj. În Campionatul Naţional, judeţul nostru este reprezentat cu succes de Simex Şimleu Silvaniei, gruparea de sub Măgura fiind deţinătoarea medaliilor de bronz în campionatul intern.

Evoluţiile şimleuanilor nu au fost trecute cu vederea de directorul tehnic al echipei naţionale a României de futnet. Astfel, Silviu Crişan, Emil Borz, Flavius Seiche şi Mark Mocan au fost convocaţi de selecţioner la lotul naţional în vederea participării la Campionatul Mondial de Futnet.

Competiţia s-a desfăşurat timp de trei zile la Cluj-Napoca, în perioada 16 – 18 noiembrie, în Sala Polivalentă din oraş. Să spunem că nu mai puţin de 166 de jucători din 21 de ţări au fost prezenţi la Mondialele de Futnet, iar la competiţia din Cluj-Napoca s-au desfăşurat nu mai puţin de 114 meciuri la cele trei categorii propuse, simplu, dublu şi triplu.

Turneul a început vineri dimineaţa cu câteva meciuri de calificări, pentru ca după stabilirea echipelor participante pe tabloul principal să se întocmească şi grupele. În proba de simplu, România a fost repartizată în grupă cu Ungaria şi Polonia şi a ocupat locul 2, după o victorie în două seturi în faţa polonezilor şi un eşec în faţa maghiarilor. În a doua fază a grupelor, naţionala noastră a făcut parte dintr-o grupă alături de Ungaria, Slovacia şi Elveţia.

Cu maghiarii, românii nu au mai jucat, deoarece s-a luat în considerare rezultatul obţinut în prima fază a grupelor. Din păcate, nici cu Slovacia sau Elveţia, naţionala noastră nu a obţinut vreo victorie şi a intrat în luptă doar pentru locurile 5 – 8. După un succes în faţa Coreei de Sud, România a pierdut disputa pentru locurile 5 – 6 împotriva Ungariei.

După o clasare pe locul 6 în proba de simplu, România avea să-şi ia revanşa în proba de dublu. Astfel, în faza grupelor, naţionala noastră a făcut senzaţie, spre deliciul suporterilor prezenţi în tribunele Sălii Polivalente din Cluj-Napoca şi a obţinut două victorii în faţa naţionalei Irakului şi a Franţei.

În a doua fază a grupelor, România a dat peste Slovacia, Polonia şi Franţa, dar a jucat doar cu primele două, în meciul cu Naţionala din “hexagon” contânt rezultatul din prima fază a grupelor. România a câştigat cu Polonia, dar a pierdut împotriva Slovaciei, însă a reuşit să se califice în semifinale. În “careul de aşi”, România a fost aşteptată de Cehia, marea favorită la câştigarea titlului mondial. Cehii şi-au demonstrat valoarea şi au câştigat meciul cu România, în timp ce în cealaltă semifinală, Slovacia a trecut de Coreea de Sud.

Astfel, cele două pierzătoare din semifinale şi-au disputat finala mică, miza fiind locul 3. În cele din urmă, România s-a impus în trei seturi după ce a revenit spectaculos, scor 7 – 11, 11 – 7, 12 – 10.  Astfel, România a cucerit medalii de bronz, în timp ce Cehia avea să câştige medaliile de aur.

Silviu Crişan: “A fost o experienţă şi o senzaţie fantastică!”

În ceea ce priveşte proba de triplu, să spunem că aici, pentru Naţionala României, şimleuanul Silviu Crişan a fost titular, în timp ce Emil Borz a fost rezervă. În prima fază a grupelor, România a defilat şi a câştigat la pas cu naţionalele Ungariei şi Statelor Unite ale Americii.

În a doua fază a grupelor, România a câştigat cu Polonia şi Ungaria, dar a pierdut cu Cehia. Însă, din nou, s-a calificat în semifinale. De această dată, în “careul de aşi” Naţionala noastră a fost învinsă de Slovacia şi a intrat în luptă pentru medaliile de bronz.

La fel ca în proba de dublu, România s-a duelat cu Coreea de Sud pentru locul 3. Deznodământul a fost acelaşi, doar că românii s-au impus mult mai uşor la triplu, scor 11 – 7, 11 – 5. Astfel, la capătul Mondialului de Futnet, România a contabilizat două locuri 3, în probele de dublu şi triplu, în timp ce Cehia şi-a adjudecat medalii de aur la toate probele.

Cât despre faptul că patru sălăjeni au făcut parte din lotul României alături de care au reuşit această performanţă, nu putem spune decât că suntem mândri de ei şi le urmăm sincere felicitări pentru rezultatele obţinute.

“Având în vedere că suntem la început în acest sistem, pentru mine a fost o experienţă şi o senzaţie fantastică! Nivelul de joc a fost peste aşteptări, ţările participante sunt la un nivel superior României, ei având Federaţii cu foarte mulţi jucători legitimaţi. Ne-am întrecut pe noi înşine, am obţinut maximum având în vedere că cehii şi slovacii sunt incredibili în acest sport. Sunt mândru de ceea ce am realizat eu, împreună cu aceşti băieţi minunaţi din lot. Din lot am făcut parte patru sălăjeni legitimaţi la Simex Şimleu, dar şi ceilalţi băieţi din lot sunt nişte oameni deosebiţi”, a spus Silviu Crişan, pentru Sportul Sălăjean.

Sursa foto: futnet.ro

Mai multe detalii în ziarul Sportul Sălăjean din 21 noiembrie.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in ALTE SPORTURI