Connect with us

FOTBAL

Liviu Antal termină sezonul în Lituania cu două trofee câştigate


Şimleuanul a devenit de departe golgheterul campionatului, cu 23 de goluri marcate, dar în acest sezon a cucerit şi Cupa Lituaniei cu echipa sa, Zalgiris Vilnius


În ultimele două sezoane, şimleuanul Liviu Antal a evoluat în Lituania, la Zalgiris Vilnius.

Dacă anul trecut a avut nevoie de timp pentru acomodare şi a marcat doar patru goluri, în sezonul care tocmai s-a încheiat, fotbalistul şimleuan a fost pe “cai mari” şi în 28 de partide din campionat a marcat nu mai puţin de 23 de goluri, astfel că a devenit de departe golgheterul Lituaniei.

Antal a mai marcat patru goluri şi în Cupa Lituaniei, dar a mai reuşit să înscrie de trei ori şi în preliminariile Europa League, echipa sa ajungând până în turul III, unde s-a duelat cu Sevilla.

Fotbalistul a încheiat în forţă sezonul cu un hattrick marcat în penultima etapă, însă din păcate pentru el, Zalgiris nu a mai putut recupera diferenţa de puncte până la primul loc, astfel că pentru al doilea an la rând a devenit vicecampioană.

Sălăjeanul se poate mândri că a cucerit titlul de golgheter, iar cu echipa sa a câştigat şi Cupa Lituaniei.

Golgheterul Lituaniei se aştepta să fie convocat şi la Naţională, mai ales că şi selecţionerul Cosmin Contra a declarat că Antal este în vizorul său.

“A fost un an aproape perfect, deoarece am câştigat cupa, dar şi titlul de golgheter. Păcat că nu am câştigat şi campionatul. Nu am fost atenţi la unele meciuri şi am pierdut  titlul la o distanţă mică de puncte. Eram mult mai împlinit dacă eram convocat şi la echipa naţională, după un astfel de sezon. Dar, una peste alta a fost un an lung, cu mai  multe bune decât rele”, ne-a declarat Antal.

Şimleuanul se află la final de contract cu Zalgiris, iar în perioada următoare se va decide asupra viitorului său.

 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL