Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău a câştigat la pas şi returul cu modesta Buducnost


După 3 – 0 în Muntenegru, formaţia antrenată de Nikolay Jeliazkov a câştigat  cu acelaşi scor  la Zalău şi s-a calificat fără emoţii în 16-zecimile Cupei Challenge


Volei Municipal Zalău a avut şansă la tragerea la sorţi din vară şi a dat în prima fază a Cupei Challenge peste Buducnost Podgorica. După nume părea un adversar de temut, însă de fapt, Zalăul a avut de-a face cu o echipă de “puştani”, fără experienţă la acest nivel. S-a văzut acest lucru încă din meciul tur din Muntenegru, unde zălăuanii s-au impus fără emoţii cu 3 – 0 şi deja soarta calificării era deja decisă.

Pentru meciul retur, nici suporterii zălăuani nu s-au prea înghesuit în tribune, astfel că asistenţa a fost una scăzută deşi Volei Municipal nu a prea avut parte de meciuri europene în ultimele două sezoane.

În teren, antrenorul Nikolay Jeliazkov nu a vrut să rişte şi a trimis cea mai bună echipă. Drept urmare, Zalăul a defilat în primul set, pe care l-a câştigat la o diferenţă de 11 puncte, 25 – 14!

În setul secund, Buducnost a avut un început bun şi a condus în debut, dar Zalăul a preluat conducerea la 8 – 6 şi chiar s-a distanţat la 9 – 6, moment în care antrenorul de la Buducnost a cerut time-out. În zadar, deoarece Volei Municipal a fost net superioară la toate capitolele şi nu a mai putut fi oprită. Diferenţa a crescut şi scorul a devenit 19 – 11. Până la urmă şi setul secund a fost câştigat cu 25 – 14 şi deja Volei Municipal era calificată în faza următoare a Cupei Challenge.

În aceste condiţii, antrenorul Nikolay Jeliazkov a făcut câteva schimbări în setul trei, iar în teren au intrat Mihai Gheorghiţă, Rareş Bălean, Filip Constantin şi Matheus Dal Bosco. Jocul s-a mai echilibrat şi în multe momente, Buducnost a condus cu 14 – 12, 16 – 15, iar pe final a avut de două ori minge de set la 24 – 23 şi 25 – 24. Până la urmă, Volei Municipal nu a vrut să cedeze niciun set în faţa modestei Buducnost şi a apăsat pedala de acceleraţi, astfel că a câştigat şi setul trei cu 28 – 26.

CSVM Zalău – Buducnost 3 – 0 (14, 14, 26)

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1