Connect with us

Editorial

EDITORIAL. Schimbări radicale, dar nu politizare!

Schimbări radicale în sportul din România. Conform ultimelor ”zvonuri” mai mult sau puţin confirmate, cluburile sportive subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului, dar şi Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret îşi vor desfăşura activitatea în cel mai scurt timp sub subordonarea primăriilor sau a consiliilor judeţene.

Dacă este bine sau este rău rămâne să aflăm pe parcursul anilor. Ce este important de aflat este cum se vor repartiza resursele financiare în momentul în care se produce transferul la autorităţile locale. Din punctul meu de vedere această trecere este una cu două tăişuri.

În primul rând este foarte curios ce o să se întâmple cu cei care conduc aceste unităţi. O să fie înlocuiţi sau nu? Sigur, atât conducătorul Clubului Sportiv Municipal Zalău cât şi cel al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj au fost în dese rânduri contestaţi şi criticaţi şi cu siguranţă o să fie multe persoane care se vor bucura dacă ei nu o să se mai afle la conducerea acestor instituţii odată cu trecerea din subordinea ministerului la autorităţile locale.

Dacă o să fie înlocuiţi cred că nu o să fie mare suferinţă prin lumea sportului, dar dacă o să fie înlocuiţi această înlocuire să se facă cu oameni competenţi şi nu cu oameni de partid.

O altă mare problemă rămâne gestionarea finanţelor. În dese rânduri s-a putut observa clar favorizarea sportivilor de la anumite ramuri sportive doar pentru că sunt pe placul conducătorilor, în timp ce adevăraţii performeri au rămas cu ochii în soare.

Nu o să mai despic acum firul în patru, dar nu trebuie uitat faptul că la Zalău marile performanţe au fost obţinute de sporturile individuale şi ar fi păcat să nu susţinem ramurile de sport în care am performat de-a lungul timpului.

Atletismul, boxul, luptele libere şi tenisul de masă sunt ramurile sportive olimpice în care Zalăul a obţinut performanţe remarcabile. Să nu renunţăm la aceste ramuri de sport aşa cum s-a renunţat la echipa de fotbal. Să susţinem aceste ramuri de sport şi să încercăm să păstrăm la cluburi antrenorii care au dovedit că sunt dornici de performanţă.

Chiar dacă sunt mai experimentaţi, sau chiar dacă sunt tineri şi la început de carieră să dăm credit tehnicienilor şi să păstrăm măcar în sport oamenii cu merite, nu pe cei faţă de care partidul are obligaţii. Sigur că o să fie greu dar dacă chiar vă pasă de sport lăsaţi măcar aici profesioniştii să-şi facă treaba.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial