Connect with us

ARTE MARTIALE

FOTO. Judoka Ştefan Radics, campion naţional


Sportivul-antrenor de la CS Vidalis Zalău a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul Naţional de la Focşani, în proba de Kime no Kata. Pe locul secund, în cadrul aceleaşi probe a fost tot un sălăjean, este vorba despre Ionuţ Cuibuş, cel care a trecut cu brio şi un examen pentru centura neagră


La finalul săptămânii trecute, la Focşani în judeţul Vrancea, în sala CSM Focşani 2007 s-a desfăşurat Campionatului Naţional de Judo Kata 2018. Competiţia s-a desfăşurat la două categorii de vârstă, însă la mai multe probe.

Astfel, concurenţii au fost împărţiţi la categoria +18 ani şi -18 ani, altfel spus, juniori şi seniori.

Oricum, la Naţionalele de la Focşani, judeţul Sălaj a fost reprezentat de trei sportivi de la CS Vidalis Zalău, este vorba despre Ştefan Radics, Cristian Goron şi Ionuţ Cuibuş, toţi trei evoluând la seniori.

După cum spuneam şi mai sus, au fost două categorii de vârstă, însă precum ne-am obişnuit la competiţiile importante, precum Campionatele Naţionale, Campionatele Mondiale sau Campionatele Europene, concurenţii se întrec la diverse probe, precum Nage no Kata, Katame no Kata, Ju no Kata, Goshin Jutsu şi Kime no Kata.

Cei trei sălăjeni au concurat toţi la Kime no Kata, o formă de decizie, de autoapărare. Este proba de concurs care îţi testează reacţiile şi deciziile rapide.  Însă, înainte de concursul propriu-zis, sâmbătă a avut loc şi un examen pentru centura neagră.

Dintre cei trei sălăjeni prezenţi la evenimentul din judeţul Vrancea, Ionuţ Cuibuş a susţinut examenul pentru 2 Dan, sălăjeanul trecând cu brio peste acest test

Să spunem că în judo, spre deosebire de competiţiile de karate, la kata, concurentul susţine demonstraţie pe un adversar real, şi nu pe unul imaginar.

Astfel, atât Radics Ştefan, cât şi Ionuţ Cuibuş şi-au susţinut demontraţiile pe colegul lor de delegaţie, Cristian Goron. Prestaţiile sălăjenilor au fost apreciate, iar în urma susţinerii probelor, Radics Ştefan a obţinut medalia de aur, secondat de Ionuţ Cuibuş, cel care a obţinut locul secund, medalia de argint.

Să spunem că în luna septembrie, Radics Ştefan a sărbătorit nu mai puţin de 50 de ani de activitate, iar această medalie este precum “cireaşa de pe tort”. Cu atât mai mult, cu cât judoka de la CS Vidalis Zalău a revenit la o competiţie importantă după o pauză îndelungată.

“Nu mai ţin minte a câta medalie este. Am revenit la o competiţie importantă după o pauză îndelungată. Este un rezultat care mă mulţumeşte. Când vine vorba de Kata este vorba de tehnică pură, la nivel de centuri negre, la nivel mare. Fiecare kata are o temă, are o parte din principiile JUDO-ului”, ne-a spus Radics Ştefan.

Să spunem că următoarea competiţie pentru judoka de la CS Vidalis Zalău va fi Cupa “Minion” de la Satu Mare, în data de 17 noiembrie, pentru ca o săptămână mai târziu, tinerii judokani de la clubul zălăuan să participe la o competiţie în oraşul Huedin, din judeţul Cluj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ARTE MARTIALE