Connect with us

Ştiri din Sălaj

STATISTICĂ ALARMANTĂ. 30 de morţi şi 120 de răniţi grav în accidente rutiere în Sălaj


În ciuda acţiunilor poliţiştilor de prevenire a accidentelor de circulaţie, şoferi din Sălaj, dar nu numai au ignorat aceste campanii, iar rezultatul este unul dezastruos. În baza unei statistici ale IPJ Sălaj, trei persoane îşi pierd viaţa în accidente de circulaţie, în fiecare lună, pe drumurile din judeţul nostru


Peste 600 de activități preventive au fost desfășurate de polițiștii rutieri, în cele 10 luni ale acestui an, în vederea creşterii nivelului de cunoaştere şi respectare a regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi pentru conştientizarea pericolelor la care se expun cei care încalcă normele rutiere

În ciuda tuturor acestor demersuri, pe raza judeţului s-au produs 128 de accidente de circulație grave, urmările acestora constând în 30 de  persoane decedate şi 120 rănite grav.

Principala cauză generatoare de accidente rutiere este viteza neadaptată la condiţiile de drum, faptă care a înregistrat 23 de accidente grave, soldate cu şase morți și 22 răniţi grav.

Din cauza nerespectării regulilor de circulație de către bicicliști, în perioada de referinţă s-au înregistrat 17 accidente grave, urmările constând în trei persoane decedate și 14 rănite grav, fapt care clasifică această cauză pe locul doi.

Cea de-a treia cauză o constituie abaterile comise din vina pietonilor, care a înregistrat 10 accidente grave soldate cu un mort şi nouă răniţi grav.

Din totalul accidentelor de circulație grave înregistrate pe raza județului, în opt cazuri, soldate cu un mort și şapte răniți grav, autorii au părăsit locul faptei fără încuviințarea Poliției sau a procurorului, aceștia fiind identificați ulterior.

Pentru a preveni implicarea participanţilor la trafic în evenimente rutiere nedorite, poliţiştii rutieri recomandă adoptarea unei conduite preventive în trafic, orice clipă de neatenţie putând fi fatală.

Pietonilor le recomandăm să respecte cu stricteţe regulile privind deplasarea pe drumul public, prin evitarea, pe cât posibil, a folosirii părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Alege viața – Respectați regulile de circulație!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj