Connect with us

CUPELE EUROPENE

Volei Municipal Zalău, debut de senzaţie în Cupa Challenge


În partida tur din prima fază a competiţiei europene, gruparea antrenată de Nikolay Jeliazkov a defilat în Muntenegeru cu modesta Buducnost Podgorica şi este ca şi calificată în 16-zecimi


Doi ani la rând, Volei Municipal Zalău a dezamăgit în cupele europene şi a fost eliminată încă din primul tur de MOK Jedinstvo BRČKO (2016) şi Benfica Lisabona (2017). Pentru sezonul 2018 – 2019, gruparea de sub Meseş şi-a propus de la început să depăşească câteva faze, mai ales că şi primul adversar care a ieşit în cale a fost unul mai modest – Buducnost Podgorica din Muntenegru.

Înaintea acestei “duble” tehnicianul Nikolay Jeliazkov spunea că echipa sa este superioară vicecampioanei din Muntenegru, dar şi Balsa Radulovic tehnicianul de la Buducnost a declarat că echipa sa are şanse mici în faţa zălăuanilor.

Diferenţa de valoare dintre cele două echipe s-a văzut  la meciul tur din Muntenegru, unde Volei Municipal Zalău a început tare şi s-a distanţat încă din debutul primului set. A fost 2 – 6, 4 – 8, iar gruparea de sub Meseş a condus şi la cinci puncte, 5 – 10.

Tehnicianul gazdelor a cerut time-out, în speranţa că Buducnost va putea reveni în joc, dar acest lucru nu a fost posibil, deoarece Volei Municipal a fost superioară la toate capitolele. Gazdele s-au apropiat la două puncte, 11 – 13, dar zălăuanii nu s-au relaxat şi s-au distanţat din nou. În a doua jumătate a setului, doar formaţia zălăuană a contat, astfel că s-a impus în primul set la o diferenţă de 9 puncte, 16 – 25.

În setul doi, Buducnost a părut capabilă că poate egala situaţia şi a început bine, astfel că a condus cu 8 – 3, 12 – 9 şi 15 – 14. De la jumătatea setului, iniţiativa a fost preluată de Volei Municipal, care s-a desprins la trei puncte, 15 – 18, după care a avut avantaj liniştitor şi şi-a adjudecat setul al doilea la trei puncte, 22 – 25.

Muntenegrenii au renunţat la ideea că mai pot scoate ceva din acest meci, iar în setul trei s-au întrecut în greşeli. De cealaltă parte, Volei Municipal nu a mai forţat, dar şi în aceste condiţii a condus în permanenţă. A fost 0 – 4 din debut, după care la jumătatea setului, Zalăul a avut un avantaj de trei puncte, 10 – 13. Finalul a fost fără istoric şi formaţia zălăuană s-a desprins la cinci puncte, 16 – 21, ca în final să se impună la o diferenţă de şapte puncte, 18 – 25.

Cam aceasta a fost istoria unui meci în care Volei Municipal Zalău nu ar trebui să se îmbete cu apă rece, deoarece a avut în faţă o echipă extrem de modestă, care a avut în lot mulţi jucători tineri, fără experienţă.

După un 3 – 0 în Muntenegru nu mai poate fi pusă la îndoială calificarea, iar returul de marţea viitoare se anunţ a fi o simplă formalitate.

Am putea liniştit să facem o comparaţie cu adversarul de acum doi ani, MOK Jedinstvo BRČKO, când în tur, Zalăul a câştigat cu 3 – 0, dar în retur a dat cu piciorul unei calificări. Şi atunci, formaţia din Bosnia era una modestă precum cea din Muntenegru.

Deja Volei Municipal Zalău se poate gândi la partidele din 16-zecimi, unde o va înfrunta pe Steaua Bucureşti.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 7 noiembrie.


Buducnost Podgorica – Volei Municipal Zalău 0 – 3 (-16, -22, -18)


loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE