Connect with us

Sporturi

Eric Verdeş, în sferturi la o competiţie din Spania


Tânărul tenismen de la CSM Zalău participă mai nou la competiţii internaţionale, având prestaţii reuşite. La finalul lunii trecute, acesta a participat la o competiţie în Palma Nova, Mallorca, acolo unde a ajuns până în sferturile de finală ale probei de dublu


În ultima perioadă, pe Eric Verdeş nu l-am mai prea putut remarca în competiţiile interne, dar şi când a participat, a fost neînvins, dovadă fiind turneul de la Timişoara, Cupa “Dyador”. Asta nu din cauza faptului că tânărul tenismen de la CSM Zalău se află într-un con de umbră, ci datorită faptului că sportivul participă în ultima perioadă, mai mult, la competiţii puternice din ţările Europei.

Mai întâi acesta s-a remarcat în Slovenia, acolo unde a ajuns până în sferturile de finală pe tabloul de simplu şi a cucerit primul loc în proba de dublu.

Au urmat prestaţii bune la o competiţie din Croaţia, iar în această perioadă, tânărul tenismen se află în Spania acolo unde deja a participat la o competiţie şi este angrenat în alta, în cadrul aceluiaşi oraş, Palma Nova, Mallorca.

Prima competiţie s-a desfăşurat în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie, este vorba de V Guillermo Vilas Tennis Academy Trophy. Competiţia a fost destinată sportivilor care se încadrează categoriei de vârstă 14 ani şi având în vedere prestaţiile sale bune la competiţiile internaţionale, Verdeş a intrat direct pe tabloul principal.

Nu mai puţin de 32 de participanţi au fost înscrişi la această competiţie, iar tenismenul de la CSM Zalău a debutat într-un duel cu francezul Jules Roure. Fără nicio emoţie, sălăjeanul l-a învins pe sportivul din “hexagon” cu 6 – 1, 6 – 2, calificându-se în optimile de finală ale competiţiei.

În optimi, Verdeş a dat peste spaniolul Yeray Andres Pastor şi din păcate, deşi a început bine şi sălăjeanul a cucerit primul set, următoarele două i-au revenit spaniolului care a obţinut calificarea în faza următoare.

Eric Verdeş a făcut pereche cu un alt român, Florin Darius Pop de la CS Tivoli Timişoara, alături de care a participat în competiţia de dublu, cei doi reuşind să ajungă în sferturile de finală, după ce au trecut de o pereche din Belarus.

După această competiţe, Verdeş s-a înscris la alt turneu. De fapt, la acelaşi, doar că la categoria de vârstă 16 ani. Guillermo Villas Tennis Academy Trophy la această categorie de vârstă se desfăşoară în perioada 5 – 11 noiembrie. Având în vedere că participă la o categorie de vârstă superioară, Verdeş a fost nevoit să joace în calificări pentru a ajunge pe tabloul principal.

N-a fost o problemă. Astfel, în primul joc din calificări, sălăjeanul nostru l-a eliminat pe canadianul Kailash Nath, scor 6 – 1, 6 – 1. Pentru a ajunge pe tabloul principal, tenismenul de la CSM Zalău mai avea nevoie de o victorie, cu elveţianul Jan Jauch. Deşi a început rău şi a pierdut primul set, scor 1 – 6, sălăjeanul nostru a revenit şi s-a impus în următoarele două, scor 7 – 5, 6 – 1.

Pe tabloul principal, Eric Verdeş va evolua împotriva maghiarului Merse Deli.

Mai multe detalii în ziarul Sportul Sălăjean din 7 noiembrie.              

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi