Connect with us

ATLETISM

FOTO. Paula Todoran, ”regina” Campionatului Balcanic de Cros


Clasată doar pe locul 5 în clasamentul Campionatului Național de Cros, sportiva Clubului Sportiv Municipal Zalău și-a arătat cu adevărat valoarea în cadrul ”balcaniadei” de cros, ultimul concurs de selecție pentru Campionatul European de Cros. Eleva antrenorului Mirel Seișanu a reușit o dublă de aur și s-a încununat campioană balcanică atât în concursul individual cât și în cel pe echipe


Ediţia cu numărul 62 a Campionatului Balcanic de Cros rezervat categoriilor de vârstă seniori, tineret şi juniori a avut loc în data de 4 noiembrie, la Botoşani – România.

La startul întrecerilor s-au aliniat sportivi din opt ţări: Albania, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Ucraina şi bineînţeles din România, dar din păcate numărul sportivilor a fost destul de redus.

România a aliniat echipe la toate cele 6 curse, iar printre tricolori s-a aflat şi Paula Claudia Todoran de la Clubul Sportiv Municipal Zalău.

La finalul întrecerilor delegaţia ţării noastre a cucerit 13 medalii: patru de aur, cinci de argint şi patru de bronz.

Singura reprezentatntă a judeţului Sălaj la ”balcaniada de cros” de la Botoşani a fost titrata Paula Todoran care a reuşit să cucerească două medalii de aur.

Chiar dacă nu a pornit ca şi favorită la câştigarea unei medalii individuale având în vedere rezultatul obţinut la Campionatul Naţional, eleva antrenorului Mirel Seişanu a reuşit să surprindă pe toată lumea şi a trecut prima linia de sosire în cadrul cursei de 8 km rezervată senioarelor.

Paula a cucerit primul său titlu balcanic într-o cursă de cros rezervată senioarelor cu un avantaj de 4 secunde faţă de următoarea clasată, Roxana Elisabeta Bîrcă (CSA Steaua Bucureşti), respectiv 27 de secunde faţă de ocupanta locului 3, Claudia Prisecaru (CSM Focşani).

Trebuie menţionat faptul că, faţă de cursa de la Campionatul Naţional, desfăşurat pe acelaşi traseu în urmă cu două săptămâni, Paula şi-a îmbunătăţit performanţa cu peste 40 de secunde.

”Ce pot să spun? Sunt foarte fericită! Acest rezultat mă ambiţionează la mult mai mult de acum înainte. Urmează Campionatul European de Cros la care ne dorim să urcăm din nou pe podium. Să vii dintr-o pregătire de maraton şi să câştigi Campionatul Balcanic de Cros nu este deloc uşor. O ştiu toţi specialiştii, dar, dacă îţi doreşti cu adevărat chiar se poate. Trebuie să vă amintesc totuşi faptul că eu m-am evidenţiat pentru prima dată la nivel naţional în 2001, la un campionat naţional de cros ce a avut loc la Sfântu Gheorghe. Imediat după acea cursă am fost selecţionată în echipa României pentru europenele de cros, iar de atunci am făcut parte din delegaţia ţării noastre ani la rând. Pot să spun că sunt o alergătoare cu multă experienţă în spate iar aceasta îşi spune cuvântul. Proaspătul titlu de campioană balcanică la senioare îmi face o enormă bucurie sufletească ceea ce îmi dă putere de a continua să îmi îndeplinesc visul” – a declarat pentru Sportul Sălăjean atleta Paula Claudia Todoran.

Ediţia din acest an a Campionatului European de Cros va fi găzduită în data de 9 decembrie de oraşul Tilburg, din Olanda, iar echipa de senioare a României porneşte ca şi favorită la cucerirea unei medalii având în vedere faptul că la ediţia precedentă s-a clasat pe locul 2 şi s-a întors acasă de la Šamorín cu medaliile de argint.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM