Connect with us

ATLETISM

Atleţii sălăjeni s-au remarcat la Carei


Sportivii de la CSS Zalău şi LPS Zalău au obţinut nu mai puţin de opt clasări pe podium în cadrul Cupei 25 Octombrie în oraşul din judeţul vecin. Atleţii noştri au dominat probele de 600 şi 800 de metri


La finalul săptămânii trecute, la Carei a avut loc ediţia cu numărul 48 a tradiţionalei competiţii Concursul Naţional de Atletism “Cupa 25 Octombrie”. Competiţia s-a desfăşurat timp de două zile, în perioada 26 – 27 octombrie, pe Stadionul “Victoria” din oraşul din judeţul Satu Mare.

Această întrecere a purtat mai demult denumirea de “Cupa Eliberării” şi a fost chiar o competiţie internaţională, la start aflându-se echipe şi din Ungaria.

La ediţia din acest an au participat numeroase cluburi din zonă. Astfel, la start au aliniat sportivi două cluburi din Cluj-Napoca, două din Baia Mare, din Satu Mare, Arad, Timişoara, Târgu Lăpuş, Zalău şi bineînţeles, Carei.

Judeţul nostru a fost reprezentat la această competiţie de sportivi de la Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” şi de CSS Zalău.

Primii au deplasat un lot format de 15 sportivi, însoţiţi de antrenorul Lucian Bârlogeanu, în timp ce Clubul Sportiv Şcolar a deplasat un lot de 18 sportivi, însoţiţi de antrenorul Nelian Ianchiş.

De la LPS “Avram Iancu” Zalău, cele mai bune rezultate au fost obţinut de Antoneta Antolini, locul 1 în cadrul probei de 800 m la categoria de vârstă junioare 3, dar şi de Vlăduţ Sav, locul 1, tot la 800 m, în cadrul aceleiaşi categorii de vârstă.

Însă, rezultate bune au obţinut şi Raul Mihăilă, locul 2 la 800 m la juniori III şi Paul Mihăilă, locul 3 la 800 m la juniori II. De menţionat sunt şi cele trei locuri 4 obţinute de  Natanael Peştean, Alexandra Crişan, ambii la juniori III şi de Ariana Puşcaş la copii I.

“Am deplasat un lot format din sportivi mai mare, deoarece aici ne-a interesat mai mult să vedem pregătirea sportivilor. Sunt mulţumit de rezultatele obţinute. S-au remarcat şi David Chiş, Tatiana Trenca şi Teodora Barbur, pe lângă clasările pe podium. Sigur, la copii avem de muncit, trebuie să-i creştem şi treptat vor ajunge şi ei sus. Noi am dominat la probele de rezistenţă deoarece aşa avem condiţii de pregătire la Zalău. Una peste alta, concursul a fost unul reuşit şi ne bucurăm că am prins vreme bună. E un concurs bun, la care vin toate cluburile importante din zonă”, ne-a spus Lucian Bârlogeanu.

Şi sportivii de la CSS Zalău au reuşit rezultate bune în cadrul competiţiei de la Carei. Cel mai bun rezultat a fost reuşit de Maria Csiki, eleva lui Nelian Ianchiş, care a cucerit locul 1 la proba de 600 m la copii I şi de Andrei Paşca, elevul Paulei Todoran, locul 1 în proba de 600 m la copii III.

De la CSS Zalău, pe podium au urcat şi Răzvan Sabo, locul 3 în proba de 800 de metri rezervată categoriei de vârstă copii I, precum şi Andreea Gorgan, locul 3 în proba de 800 de metri la categoria de vârstă junioare II.

“Gorgan face antrenamente de scurt timp şi este un rezultat foarte bun. Sunt mulţumit de aceste rezultate, însă întotdeauna este loc de mai bine. Dar, având în vedere perioada de pregătire şi câţi suntem, deoarece am început pregătirea de când a început şcoala şi este în regulă stadiul în care ne aflăm”, ne-a spus şi Nelian Ianchiş.


Clasările pe podium ale sălăjenilor la Cupa 25 Octombrie:

LPS “Avram Iancu” Zalău:

Antoneta Antolini        – locul 1 (junioare III – 800 m)

Vlăduţ Sav      - locul 1 (juniori III – 800 m)

Raul Mihăilă    – locul 2 (juniorii III – 800 m)

Paul Mihăilă    – locul 3 (juniori II – 800 m)

CSS Zalău:

Maria Csiki      – locul 1 (copii I – 600 m)

Andrei Paşca   – locul 1 (copii III – 600 m)

Răzvan Sabo   – locul 3 (copii I – 800 m)

Andreea Gorgan         – locul 3 (junioare II – 800 m)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM