Connect with us

ARTE MARTIALE

FOTO. Karateka Andreea Szilaghi, campioană europeană!


Sportiva originară din comuna Marca şi care este legitimată la CS Good Dragon Marghita a cucerit trei medalii la Campionatul European din Bulgaria, este vorba despre AUR la Shobu Ippon, dar şi două medalii de argint


Regal de karate. În perioada 26 – 28 octombrie, staţiunea Albena din Bulgaria a fost casa celei de-a X-a ediţii a Campionatului European de Karate Shotokan, competiţie organizată de Federaţia Mondială de Shotokan.

La această competiţie au participat aproape 500 de sportivi, dintre care aproape 100 au fost din România.

Pe lângă delegaţii numeroase ale cluburilor din judeţul nostru Sălajul a mai avut un reprezentant de seamă la importanta competiţie din Bulgaria, este vorba despre Andreea Szilaghi, sportivă legitimată la CS Good Dragon Marghita.

Originară din comuna Marca, tânăra karateka face deplasarea în Suplacu de Barcău pentru a putea participa la antrenamentele clubului, însă eforturile ei au fost răsplătite de rezultate pe măsură.

Astfel, după ce a câştigat medalii la competiţii interjudeţene, pentru Andreea a urmat şi prima medalie europeană, cucerită în Cehia.

La începutul lunii mai, ea a urcat pe podium şi la Campionatul Mondial din Turcia.

Acestea fiind cele mai importante medalii adăugate la zestrea importantă de peste 30 de medalii pe care o deţine sălăjeanca Andreea Szilaghi.

Având şi experienţa Campionatului European din Cehia de anul trecut, micuţa karateka s-a deplasat plină de încredere la Europeanul din Bulgaria.

La Albena, Andreea Szilaghi a reuşit să-şi îmbogăţească zestrea de medalii, cucerind o medalie de aur la Shobu Ippon şi două de argint la W.K.F. individual şi la Shobu Ippon la echipe.

Performanţa este cu atât mai notabilă cu cât sportiva din comuna Marca a concurat la Campioantul European cu o întindere musculară ce i-a pus câteva probleme.

Însă, cele trei medalii cucerite de talentata karateka  ne fac mândri că avem o aşa sportivă în judeţul nostru.

“Dacă în primăvară la Campioantul Mondial din Turcia am luat locul 2 la echipe, mi-am propus ca la Europene să cuceresc locul 1, ceea ce am şi reuşit. Sunt foarte mulţumită de ce am realizat, dar nu las garda jos pentru că urmează Cupa României. Sigur puteam mai mult, dar am plecat cu o uşoară accidentare”, ne-a declarat Andreea Szilaghi.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 31 octombrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ARTE MARTIALE