Connect with us

ARTE MARTIALE

FOTO. Karateka şimleuani s-au întors plini de medalii de la Campionatul European


Sportivi de la Clubul Copiilor şi CS Omega din Şimleu Silvaniei au strâns nu mai puţin de 6 medalii de aur, 4 de argint şi 9 de bronz la competiţia desfăşurată la Albena, Bulgaria


În perioada 26-28.10.2018, s-a desfăşurat ediţia cu numărul X a Campionatului European de Karate Shotokan, al Federaţiei Mondiale de Shotokan, găzduit de Bulgaria, în frumoasa staţiune Albena de pe malul Mării Negre.

Au participat peste 20 de naţiuni, totalizând aproape 500 de sportivi, dintre care aproape 100 de români, fiind de departe lotul cel mai numeros. Ţara noastră a aliniat la start foarte mulţi sportivi valoroşi, dovadă fiind şi rezultatele obţinute la Albena.

Nu pot să nu amintesc faptul că la acest eveniment, dragul nostru sensei, Adrian Popescu-Săcele a fost promovat la gradul de 9 DAN, recunoaştere a celor 50 de ani dedicaţi karate-ului, a valorii sale, a meritelor deosebite în promovarea unui stil curat, sănătos şi eficient de karate. Vă felicităm şi vă dorim multă sănătate SENSEI!!! OSS!

Delegaţia şimleuană s-a deplasat la campionat cu un lot de 6 sportivi de la Clubul Copiilor şi C.S. Omega din Şimleu Silvaniei şi un jibouan, Alexandru Moldovan, membru al clubului nostru, dar care de anul viitor va fi legitimat la tânărul club din Jibou, C.S. Coste. Sportivii noştri s-au comportat remarcabil, iar după cele trei zile de concurs contabilizau 6 medalii de aur, 4 de argint şi 9 medalii de bronz, astfel:

Maia Pop (8-9 ani – 25 kg) – Locul 1 – Shobu Ippon, Sanbon Shobu, Locul II la echipe, Locul III – W.K.F.

Tania Pop (14-15 ani, +54 kg) – Locul III – Sanbon Shobu.

Bal Matei (10-11 ani, + 42 kg) – Locul III – Shobu Ippon, W.K.F. şi Echipe

Marius Cherecheş (10-11 ani, – 42 kg) – Locul II – Shobu Ippon, Locul III – Sanbon Shobu şi Echipe

Alex Moldovan (14-15 ani, – 52 kg) – Locul II – Shobu Ippon, Locul III – Sanbon Shobu, W.K.F. şi Echipe.

Marius Ilinca (16-17 ani, +76 kg) – Locul I – Shobu Ippon, Sanbon Shobu, W.K.F., Open şi Echipe.

Personal, mă declar foarte mulţumit de evoluţia sportivilor şi le adresez sincere felicitări şi mult succes pe mai departe, mai ales că săptămâna viitoare vom fi prezenţi la Cupa României şi Campionatul Naţional de Karate Shotokan, secţiunea Sanbon Shobu de la Tg. Secuiesc!

Pentru şimleuani, Campionatul European de Karate Shotokan de la Albena, se înscrie în Programul “România în mişcare”, proiectul “Karate-sănătate şi performanţă în anul centenarului” , demarat împreună cu D.J.S.T. Sălaj, cărora le mulţumim sincer pe această cale. Felicitări copii!!!

                                ♦ prof. Gheorghe POP

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE