Connect with us

ATLETISM

Paula Todoran si-a asigurat o nouă prezenţă sub tricolor


Eleva antrenorului Mirel Seişanu a ales bine! Chiar dacă a spus “pas” Naţionalele de Maraton unde a reuşit ani la rând să cucerească titlul naţional, Paula şi-a luat revanşa la numai o săptămână distanţă, în cadrul Naţionalelor de Cros unde a obţinut un loc 5 şi s-a calificat la Balcaniadă, ultimul concurs care va decide prezenţa echipei României şi la Europene


Campionatul Naţional de cros pentru seniori, tineret şi juniori 1 s-a desfăşurat sâmbătă, 20 octombrie 2018, la Botoşani.

Întrecerile au avut loc în Pădurea Rediu, iar la startul celor 6 curse s-au aliniat 140 de sportivi de la 45 de cluburi din întreaga ţară.

Printre competitori s-au regăsit şi 6 sălăjeni. 5 dintre sportivi au alergat in competiţia de juniori si toţi au reprezentat Liceul Sportiv “Avram Iancu” Zalău, iar la seniori am fost reprezentaţi de Paula Todoran de la Clubul Sportiv Municipal Zalău.

Din păcate, niciun reprezentant al Sălajului nu a urcat pe podiumul de premiere, dar putem rămâne cu satisfacţia accederii în lotul naţional de cros al Paulei Todoran.

Clasată pe locul 5 în întrecerea senioarelor, Paula a reusit să prindă un loc în echipa de cros a României care ne va reprezenta la Campionatul Balcanic de Cros ce va avea loc tot la Botoşani, pe data de 4 noiembrie.

În funcţie de evoluţia fetelor la Balcaniadă, antrenorii federali vor decide dacă echipa de senioare a României va participa şi la Campionatele Europene de Cros ce vor avea loc pe data de 9 decembrie, la Tilburg, în Olanda.

În competiţia juniorilor, cea mai bună clasare a fost obtinuţă de George Robert Ladany (locul 33), iar colegii săi, Adrian Ioan Iancău, Tudor Şerban Luca şi Andrei Victor Pop s-au clasat pe locurile 35, 37, respectiv 38, astfel că în clasamentul pe echipe Liceul Sportiv “Avram Iancu” s-a clasat pe locul 6.

Pentru atleţii din România urmează sezonul crosurilor pe şosea, iar cea mai importantă competiţie naţionala până la sfârşitul anului o reprezintă Crosul 15 noiembrie de la Braşov.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM