Connect with us

ALTE SPORTURI

FOTO. Şcoala „Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei, câştigătoare la Cupa „Micilor Stejărei”. REZULTATELE COMPLETE


Echipa de rugby tag pregătită de prof. Sergiu Moldovan a avut cel mai bun parcurs la competiţia desfăşurată la Dragu, obţinând în final mult râvnitul trofeu aferent câştigătoarei. Celelalte echipe din judeţul nostru, Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu, a ocupat locul 4 la finalul competiţiei, pierzând finala mică împotriva unei echipe din Baia Mare, iar Şcoala din Buciumi s-a clasat pe ultimul loc


Vineri, 19 octombrie, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Dragu a organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Federaţia Română de Rugby şi Primăria Comunei Dragu a treia ediţie a Cupei „Micilor Stejărei” la rugby tag, etapa interjudeţeană.

La această ediţie au participat un număr de şase echipe, dintre care jumătate din judeţul Sălaj. Astfel, Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu (prof. Cosmin Ardelean), Şcoala Gimnazială Nr.1 Buciumi (prof. Mariana Puşcaş), Şcoala Gimnazială “Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei (prof. Sergiu Moldovan), Şcoala Gimnazială Nr.1 Tărian – jud. Bihor (prof. Delia Bondar), Liceul Teoretic “Eugen Pora” Cluj-Napoca (prof. Răzvan Roman) şi Şcoala Gimnazială “Octavian Goga” Baia Mare s-au întrecut pe terenul de fotbal din Dragu pentru locul 1.

Cele şase echipe participante au fost împărţite în două grupe. Din Grupa A au făcut parte şcolile din Baia Mare, Cehu Silvaniei şi Cluj Napoca, în timp ce în Grupa B au fost repartizate Dragu, Tărian şi Buciumi.

După meciuri foarte disputate şi pline de suspans, Grupa A a fost câştigat de Cehu Silvaniei, urmată de echipa şcolii din Baia Mare, în timp ce în Grupa B s-a impus şcoala din Tărian, urmată de echipa şcolii din Dragu.

În prima semifinală, cele două şcoli din Sălaj au fost nevoite să se dueleze între ele, câştig de cauză având şcoala din Cehu Silvaniei, în timp ce în cealaltă semifinală s-a impus Şcoala Gimnazială “Octavian Goga” din Baia Mare. Pentru întocmirea clasamentului final s-au jucat finala mică, finala mare, dar şi un joc pentru locurile 5 – 6.

Din păcate, Şcoala Gimnazială Nr.1 din Dragu a pierdut finala mică. Performera acestei competiţii a fost Şcoala Gimnazială “Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei, elevii lui Sergiu Moldovan trecând la scor în finala mare de gruparea din Baia Mare.

A urmat festivitatea de premiere, în cadrul căreia au fost premiaţi câştigătorii, dar şi elevii olimpici în anul şcolar 2017 – 2018 de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Dragu.

“Am câştigat cu un categoric 7 – 3 în finală. Îmi felicit “micii rugbyşti” pe această cale. Pentru mine au fost, sunt şi vor fi cei mai buni, indiferent de rezultate. Mulţumesc conducerii şcolii pentru suportul acordat mereu, Primăriei oraşului pentru transport, părinţilor pentru tot efortul depus în creşterea şi dezvoltarea acestor copii deosebiţi şi nu în ultimul rând domnului director de dezvoltare, Gheorghe Sabău, care mereu ne-a stat la dispoziţie cu sfaturi deosebite, materiale sportive şi suport moral. Felicitări tuturos participanţilor, toţi sunt învingători şi domnului profesor Cosmin Ardelean pentru organizare”, a spus Sergiu Moldovan.

“Vineri am avut onoarea de a organiza a III-a ediţie a Cupei Stejărilor la Rugby Tag, competiţie interjudeţeană, având un nivel tactic şi tehnic ridicat. Am avut participante din judeţele Sălaj, Cluj, Bihor şi Maramureş fiind un adevărat regal rugbystic din toate punctele de vedere. Această competiţie devine o tradiţie pentru Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu, ceea ce nu poate decât să mă bucure. În cadrul acestui eveniment a avut loc şi premierea elevilor olimpici naţionali şi judeţeni (17 elevi), în anul şcolar 2017 – 2018 de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu. Mulţumesc partenerilor fără de care această frumoasă competiţie nu ar fi avut loc, respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Federaţia Română de Rugby şi Primăria Comunei Dragu. Felicitări câştigătorilor, cinste învinşilor!”, a spus Cosmin Ardelean – organizator.

Despre desfăşurarea şi organizarea celei de-a treia ediţii a Cupei “Micilor Stejări”, Gheorghe Sabău –  Director de Dezvoltare Regională FRR. nu a avut decât cuvinte de laudă.

“Mă bucur pentru această competiţie, pentru continuitate şi pentru excelenta promovare a acestui minunat sport. Mulţumim gazdelor pentru ospitatlitate şi organizare, mă bucur că şi FRR prin Departamentul Dezvoltare Transilvania şi-a adus aportul la o competiţie deja tradiţională. Respect echipelor care au venit de la sute de kilometri pentru a ne onora cu prezenţa. Sălajul are deja în sânge “globule ovale” ceea ce ne bucură cel mai mult”, a spus la finalul competiţiei şi Gheorghe Sabău.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 24 octombrie.


Rezultatele înregistrate în fazele superioare la Cupa “Micilor Stejărei”:

Semifinale:

Şc. Gimn. “Andrei Mureşanu”Şc. Gimn. Dragu    9 – 3

Şc. Gimn. Nr. 1 Tărian – Şc. Gimn. “Octavian Goga” 4 – 7

Finala mică:

Şc. Gimn. Tărian – Şc. Gimn. Dragu                  8 – 3

Finala mare:

Şc. Gimn. “A. Mureşanu” – Şc. Gimn. “O. Goga” 7 – 3

CLASAMENT:

1. Şcoala Gimnazială “Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei

2. Şcoala Gimnazială “Octavian Goga” Baia Mare

3. Şcoala Gimnazială Nr. 1 Tărian

4. Şcoala Gimnazială Nr. 1 Dragu

5. Liceul Teoretic “Eugen Pora” Cluj-Napoca

6. Şcoala Gimnazială Nr.1 Buciumi


 

Loading...
loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI