Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Prinşi în timp ce transportau aproape 100 kilograme de peşte şi 11 plase monofilament, fără documente legale


Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au depistat în trafic, doi bărbaţi care transportau ilegal într-un autoturism, 99,80 de kg de peşte din specia caras. În cauză, cei doi făptaşi s-au ales cu dosar penal, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni


La finalul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au oprit în trafic un autoturism înmatriculat în România, în vârstă de 47, respectiv 31 de ani, ambii din judeţul Constanţa.

În urma controlului efectuat asupra maşinii, oamenii legii au descoperit în portbagaj nu mai puţin de 99.80 de kilograme de peşte, precum şi 11 plase de tip monofilament. Peştele din specia caras, era încă în stare proaspătă, iar cei doi constănţeni nu deţineau documentele legale necesare.

Cantitatea de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi plasele monofilament, în lungime de aproximativ 1.000 de metri au fost reţinute de poliţişti.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” şi „pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: curierulnational.ro

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Pescuit și Vânătoare