Connect with us

TENIS

“Bunicuţul” Petru Bologa pe podium la Cupa Centenarului Unirii


Polisportivul veteran a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului în competiţia de tenis de câmp desfăşurată la Alba Iulia. Zălăuanul în vârstă de 81 de ani se află acum la a patra competiţie din ultimele cinci săptămâni, în care s-a clasat pe podium!!


La finalul săptămânii trecute, la Alba Iulia a avut loc ediţia din acest an a Masters Dublu 2018 – Cupa ”Centenarului Unirii” la tenis de câmp.

Întrecerea a fost destinată sportivilor veterani şi s-a desfăşurat la patru categorii de vârstă, +35 de ani, +60 de ani, +65 de ani şi +70 de ani.

De menţionat este faptul că, după cum îi spune şi numele, a fost o competiţie doar cu întreceri la dublu.

Judeţul Sălaj a fost reprezentat de doi sportivi, Petru Bologa şi Viorel Cuceu, însă cei doi nu au făcut echipă şi şi-au ales parteneri din alt judeţ, având în vedere că nu au putut concura la aceeaşi categorie de vârstă.

Astfel, să spunem că Viorel Cuceu a participat în cadrul probei aferente categoriei de vârstă +60 de ani, acolo unde a făcut pereche cu Viorel Helerga, sportiv legitimat la CS Tenis Club Baia Mare.

La această categorie de vârstă au fost înscrise nu mai puţin de şase perechi, împărţite în două grupe. Cuplul format de cei doi “Viorel” a fost repartizat în Grupa A.

Din păcate, însă, cuplul format de cei doi nu a reuşit să câştige niciun joc şi a încheiat grupa pe locul 3, ratând astfel calificarea în fazele superioare.

Celălalt reprezentant al judeţului nostru, polisportivul Petru Bologa a revenit pe “zgură”, în competiţiile de tenis de câmp, după ce în ultima perioadă, s-a remarcat în competiţii de atletism.

Deşi luna aceasta a împlinit 81 de ani, polisportivul de la CSM Zalău nu arată vârsta pe care o are şi continuă să se remarce în diferite competiţii sportive pe la care participă, fie că e vorba despre atletism sau tenis de câmp.

La competiţia din oraşul Unirii, Petru Bologa a concurat la categoria de vârstă +70 de ani, acolo unde a făcut pereche cu Tiberiu Boţian.

La respectiva categorie s-a jucat după sistemul “fiecare cu fiecare”, la final întocmindu-se şi clasamentul final.

După meciuri frumoase şi disputate, până la urmă diferenţă de vârstă şi-a spus cuvântul. Cu toate acestea, perechea formată de Bologa şi Boţian a reuşit să urce pe cea de-a treia treaptă a podiumului acestei categorii de vârstă, mulţumindu-se cu medaliile de bronz.

Să spunem că este a patra competiţie în aproximativ 5 săptămâni la care participă Petru Bologa şi la care a urcat pe podium.

După ce a urcat de patru ori pe podium la Campionatele Balcanice, polisportivul a urcat pe podium la Semimaratonul de la Zalău, dar şi la Crosul Castanelor de la Baia Mare.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 24 octombrie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS