Connect with us

ALTE SPORTURI

EDITORIAL. Atenţie la clasamente!

Se apropie sfârşitul de an şi încep să se facă topuri şi clasamente, unele sunt mai puţin discutate pe la colţuri de către sportivii de performanţă din judeţ.

Din păcate, tabela de punctaj pentru întocmirea acestor topuri nu este, probabil, cea mai corectă, dar ea aşa a fost întocmită în urmă cu mulţi, mulţi ani de către reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului şi reprezentanţii Clubului Sportiv Municipal Zalău şi ai Direcţiei pentru Sport şi Tineret trebuie să o respecte.

Dacă aceasta o să fie respectată întocmai nu putem ştii, dar cu siguranţă putem să atragem atenţia că se pot face greşeli. Spre exemplu, la atletism, trebuie avut grijă cum se acordă punctajul la probele olimpice şi cele neolimpice.

Atletismul este un sport olimpic, dar are câteva probe care sunt neolimpice şi acolo se acordă doar un procentaj de 75% din maximul de puncte acordat unei probe olimpice. La fel se întâmplă şi cu anumite categorii de greutate la box fete şi aşa mai departe.

Sper ca anul acesta, la festivităţile de premiere să vedem cât mai puţini sportivi şi antrenori supăraţi, şi aş vrea să aud că şi antrenorii, chiar dacă încă sunt şi sportivi, îşi primesc premiile cuvenite. De multe ori se greşeşte, şi pentru că a fost recompensat ca şi sportiv, un sportiv-antrenor nu a mai primit premiere şi pentru meritele de antrenor. O practică total greşită, care aduce mereu frustrări.

Mare atenţie la cum se impart banii şi mare atenţie la cum se întocmesc topurile la final de an, nu de alta, dar şi aşa sportul este în declin, iar anumite nedreptăţi îi îndepărtează tot mai mult şi îi fac pe performeri să renunţe la activitatea de performanţă şi să se îndrepte spre altfel de activităţi.

Ar fi păcat să pierdem şi puţinii sportivi care au mai rămas!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI