Connect with us

BOX

Ghinion teribil pentru boxerul Szabo Robert

 Recent, la Târgu Mureş, elevul lui Ioan Dragoş a câştigat titlul suprem la juniori, după patru victorii obţinute în faţa unor sportivi galonaţi, dintre care îi amintim pe Bălănescu (Rapid Bucureşi) şi Stângă (Box Club Dobre). Bucuria a fost foarte mare, mai ales că ultimul titlu naţional a poposit la poalele Meseşului în urmă cu şapte ani, când Lucian Goia deţinea supremaţia la tineret. Până atunci, Nicolae Bumb, Doru Gâmbuluţ (două titluri naţionale), Virgil Meleg (cinci titluri naţionale, trei la seniori, unul la tineret şi unul la juniori), Adrian Săuca (tineret) şi Maior Attila (două titluri la tineret) au ţinut stindardul artei pugilistice sălăjene.

Iată că a venit rândul lui Szabo Robert să continue acest lanţ şi să reprezinte cu mândrie Sălajul la un nivel cât mai înalt. Din păcate, starea euforică a sportivului nostru a fost umbrită de o problemă de sănătate. Astfel, imediat după sosirea de la “naţionale”, sportivul legitimat la CSM Zalău a suferit o intervenţie chirugicală la nivelul apendicelui. În aceste condiţii, el nu va putea participa la “europenele” din luna iulie, ce vor avea loc în Ucraina. E mare păcat, pentru că în cadrul acelei competiţii, Szabo Robert ar fi putut să-şi demonstreze valoarea în compania celor mai valoroşi sportivi ai continentului. Chiar dacă îşi va reveni în scurt timp, operaţia fiind o reuşită, sportivul nostru nu va reuşi să efectueze pregătirea necesară unei asemenea întreceri. Totuşi, boxerul pregătit de maestrul Ioan Dragoş va rămâne la lotul naţional, urmând ca, de la anul, să ajungă chiar şi pe linie şcolară la Centrul Olimpic Naţional de la Hunedoara. Ascensiunea acestui sportiv, dar şi performanţele obţinute în ultima perioadă sunt remarcante, ţinând cont că primii paşi în ring i-a făcut în urmă cu un an şi jumătate, la vârsta de 16 ani. Tocmai de aceea, Szabo Robert se anunţă un pugilist de mare perspectivă, care, peste câţiva ani, ar putea ajunge la marea performanţă. Nu ne rămâne decât să-i urăm însănătoşire grabnică şi succes mai departe.

 “Cu siguranţă ar fi făcut o figură frumoasă în Ucraina. Mai sunt două luni până la începerea turneului, dar chiar dacă îşi va reveni destul de repede după operaţie, nu va putea ajunge la un nivel optim de pregătire. Momentan, important e să-şi revină complet. De la anul, va ajunge cu totul la Centrul Olimpic Naţional de la Hunedoara. Pentru mine nu poate fi decât un motiv de mândrie, fapt pentru care mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături, în special doamnei diriginte Cornelia Păuşan, de la Grupul Şcolar <Voievod Gelu>, care a fost extrem de înţelegătoare”, ne-a declarat maestrul Ioan Dragoş.

Următoarea competiţie în care vor fi angrenaţi pugilişti sălăjeni se va derula la Craiova, în perioada 30 mai – 5 iunie, este vorba de Campionatele Naţionale de tineret. CSM Zalău va deplasa doi sportivi, Dan Sabău (75 kg), pregătit de Ioan Popa, şi Ovidiu Jurje (+91 kg), antrenat de Ioan Dragoş. Obiectivul este o medalie, dar antrenorii noştri nu au ascuns faptul că sportivii noştri ar putea să se întoarcă acasă chiar cu două.                    Ciprian PETRAN

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in BOX