Connect with us

TENIS

FOTO. Daniel Sitaş, câştigător la Cupa Satu Mare


Sălăjeanul şi-a adăugat în palmares un nou titlu în cadrul Circuitul Tenis Partener, după o prestaţie foarte bună la competiţia din judeţul vecin. În semifinale, Sitaş a avut de “furcă” cu un alt sălăjean, Alin Mercea


Circuitul Tenis Partener a propus la finalul săptămânii trecute o nouă competiţie de tenis de câmp la Satu Mare, la care au putut concura pentru medalii şi diplome de la mic, până la mare, atât la feminin cât şi la masculin.

Competiţia fiind în judeţul vecin, Cupa Satu Mare a stârnit atenţia şi interesul tenismenilor din judeţul nostru, mai ales că nu sunt puţini. În cadrul acestui circuit se remarcă Daniel Sitaş, dar şi nume precum Alin Mercea sau, în ultima perioadă, Ionuţ Bălăjel.

De altfel, cei trei nu au lipsit de la această competiţie. În total, 8 participanţi din totalul de 70, câţi au fost înscrişi, au fost din Zalău.

Competiţia s-a desfăşurat pe patru nivele, iar cel mai bun rezultat l-a obţinut, din nou, Daniel Sitaş. Sălăjeanul nostru a concurat la nivelul 7, fiind printre favoriţii la câştigarea acestei categorii, statut datorită căruia a beneficiat de primul tur liber.

Având în vedere că a stat în primul tur, Sitaş a avut oportunitatea de a-şi spiona adversarii. Tot la acest nivel a concurat şi zălăuanul Alin Mercea, acesta intrând în competiţie încă din primul tur.

Mercea a câştigat uşor primul meci, scor 6 – 2, 6 – 0 cu Iosif Sarosi, pentru ca în sferturile de finală ale competiţiei să aibă parte de un meci de infarct ce s-a întins pe durata a aproape 3 ore.

În această fază, zălăuanul nostru s-a duelat cu Marius Glodean din Satu Mare şi a început destul de timorat partida, primul set fiind adjudecat de sătmărean. Şi în al doilea set, localnicul a avut iniţiativa, însă, la 5 – 4 pentru tenismenul din Satu Mare, Alin Mercea a salvat trei mingi de meci şi în cele din urmă s-a ajuns la tiebreak.

Aici, nebunia a continuat, iar Mercea a mai salvat trei mingi de meci, în cele din urmă impunându-se cu 10 – 8 în tiebreak. A urmat setul decisiv, acolo unde, Alin Mercea a dat lovitură după lovitură, adjudecându-şi setul cu 10 – 8, pentru o calificare în semifinale. Putem spune că Alin Mercea şi-a luat revanşa, având în vedere că la turneul de la Zalău a fost învins de Glodean.

De cealaltă parte, Daniel Sitaş a dat peste Iuliu Follert, însă acest nu i-a pus probleme sălăjeanului, Sitaş impunându-se cu 6 – 3, 6 – 3. Din cauza tabloului, Daniel Sitaş şi Alin Mercea au fost nevoiţi să se dueleze în semifinale pentru un loc în marea finală, şi ce meci au făcut cei doi…

Prieteni foarte buni în afara terenului de joc, partida a fost una aprigă şi echilibrată, dar primul set i-a revenit lui Sitaş, pentru ca setul doi să fie adjudecat de Mercea. În setul decisiv, experienţa şi-a spus cuvântul, iar Daniel Sitaş s-a impus cu 7 – 5.

Ajuns în ultimul act, jandarmul nostru care reprezintă cu succes Sălajul în competiţiile de tenis de câmp, a dat peste Alexandru Andrei. Încurajat din tribune de familie, Sitaş a câştigat primul set, 6 – 3, însă la pierdut pe al doilea, 4 – 6.

Nici în setul decisiv nu a început prea bine, fiind condus cu 4 – 2 de adversar, însă, un strigăt din tribune venit din partea fiicei sale a schimbat complet situaţia de pe teren şi Sitaş a câştigat cu 6 – 4 şi implicit locul 1. “Am revenit de la 2 – 4.

Momentul cheie al revenirii mele din ultimul set a fost când fiica mea, Mara, mi-a strigat de pe margine să-mi întorc basca, să nu mai greşesc smash-ul, pentru că era soare puternic. Am ascultat-o, m-a motivat şi am jucat mai bine. De acolo, am făcut patru game-uri consecutive. A fost un turneu greu, însă nimic nu se câştigă uşor. I-am dedicat victoria fiicei mele”, ne-a spus Daniel Sitaş.

Să spunem că pe lângă locul 1 cucerit de Daniel Sitaş şi locul 3 al lui Alin Mercea de la nivelul 7, sălăjenii au reuşit să mai obţină alte două medalii, ambele de argint.

Astfel, la nivelul 4, Rareş Cadar a jucat neînfricat şi a avut un parcurs perfect în sferturi şi semifinale, reuşind să treacă pe rând de Andrei Stan, 6 – 0, 6 – 2 şi Damian Buzgo, 6 – 1, 6 – 2. Din păcate, în ultimul act, Cadar a pierdut împotriva Claudiei Cadar din Satu Mare, scor 5 – 7, 6 – 2, 9 – 11.

Tot locul II, însă la nivelul 6 a fost obţinut şi de Ionuţ Bălăjel, cel care a avut parte de cele mai multe meciuri în cadrul acestei competiţii.

Fiind  unul dintre cele mai populate nivele, nivelul 6 a propus meciuri multe şi de calitate. Mai mult, Bălăjel a atras atenţia tuturor, când în turul II a reuşit să-l învingă pe favoritul numărul 1, Fogel Laszlo, 7 – 5, 7 – 5, pentru ca în sferturi să treacă de Alex Puşcaş, 6 – 1, 6 – 0. Abia în semifinale sălăjeanul nostru a pierdut un set împotriva lui Dan Meseşan, 7 – 5, 4 – 6, 6 – 3. Din păcate, în finală, Bălăjel a pierdut în două seturi împotriva lui Hedwig Funkenhauser.

Astfel, la capătul turneului, patru din cei opt sălăjeni participanţi au reuşit să urce pe podium, Daniel Sitaş – locul 1, Alin Mercea – locul 3, ambii la nivelul 7, Ionuţ Bălăjel – locul 2 la nivelul 6 şi Rareş Cadar – locul 2 la nivelul 4.  Să spunem că pentru eforturile depuse, câştigătorii au fost răsplătiţi cu medalii şi diplome.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS