Connect with us

Culturism

PERFORMANȚĂ. Sranko Zsolt uluieşte Europa! FOTO și VIDEO


De la două gantere şi antrenamente într-un garaj răcoros, munca şi sacrificiile făcute zi de zi în ultimii 15 ani l-au dus pe culturistul şimleuan pe podiumul unuia dintre cele mai puternice competiţii din Europa, la care au participat campioni naţionali şi chiar mondiali, este vorba despre “Fitparade seven Procards” din Ungaria!


Când avea 16 ani, Sranko Zsolt (n. 16 septembrie 1986) a început să se ocupe mai serios de culturism.

La început şimleuanul  nu a beneficiat de condiţii prea bune, având doar două gantere şi o bară, dar multă ambiţie şi un vis frumos, acela ca într-o zi să devină campion.

În timp, situaţia s-a schimbat radical. Cu ajutorul părinţilor, tânărul a putut să deschidă o sală modernă în oraşul de la poalele Măgurii, dar şi posibilitatea de a lucra în Ungaria cu profesori de talie mondială, precum foştii campioni mondiali WBPF, Toth Zoltan şi Bankuti Gabriella!

A acumulat experienţă şi devenise un bun antrenor de culturism fără să mai participe la concursuri.

În acest an, după o pauză de patru ani, şimleuanul a urcat din nou pe scenă, cu ocazia concursului internaţional “Bodybuilding Pronutrition Grand Prix” de la Dej, adică la cel mai puternic concurs de bodybuilding din România şi unde s-a calsat pe locul 2.

Piatra de încercare a fost însă, “Fitparade Seven Procards” de la Budapesta, unul dintre cele mai puternice competiţii din Europa, considerat de specialişti aproape ca un Campionat Mondial.

Peste 1.000 de culturişti din toată lumea s-au întrecut la şapte categorii, iar câştigătorii au primit şi cardul PRO, prin care pot deveni bodybuilder profesionişti şi care dă “undă verde” spre participarea la Mr. Olympia!

“Arnold” de Şimleu Silvaniei a participat la categoria “Bodybuilding Classic Physique”, la care s-au înscris numai puţin de 16 sportivi de valoare din toată lumea, este vorba de culturişti din Spania, Franţa, Slovacia, Italia, Bulgaria, Cehia, Marea Britanie, Ungaria, Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită.

“Am concurat cu campioni naţionali, campioni mondiali şi Mr. Univers. De exemplu, arabul Yaser Qattali a fost multiplu mondial”, a specificat şimleuanul.

După două probe consumate, dintre cei 16 sportivi au mai rămas în concurs doar cinci sportivi, iar primii trei au ajuns în finala categoriei.

Până la urmă, singurul reprezentant al României în competiţia din Ungaria s-a clasat pe locul secund, după campionul Spaniei – Jose Maria Mete Bueriberi, pentru ca pe locul trei să se claseze un slovac.

Sranko Zsolt: “Visam de 16 ani la performanţa asta!”

Deşi nu a primit cardul PRO, sălăjeanul în vârstă de 32 de ani poate fi felicitat pentru performanţa de a urca pe podium într-un concurs aşa mare amploare!

“Mă bucur nespus de mult de această medalie de argint. Mă bucur că un şimleuan care a început să se antreneze la început într-un garaj cu o bară şi două gantere, dar  a avut o voinţă de fier de a urca pe scenă, a ajuns la acest nivel. Acum, am fost la un pas de a câştiga cardul PRO, dar sper să reuşesc acest lucru anul viitor. Mă pot bucura că prietenii mei şi clienţii de la sala de fitness din Şimleu Silvaniei au venit la Budapesta să mă susţină. Noi, cei de la Sala IN SHAPE suntem o familie şi acest lucru s-a văzut şi acum. Vreau să le mulţumesc cu această ocazie părinţilor mei, deoarece fără ei nu ajungeam niciodată la acest nivel. Totodată, vreau să îi mulţumesc soţiei mele care – zi de zi – mi-a făcut şi mi-a pus mâncarea în caserola şi a calculat totul. În fine, îi mulţumesc antrenorului şi prietenului meu, Nagy Hunor – un campion mondial la culturism, care m-a ajutat pentru ajutor foarte mult. O să mai auziţi de Şimleu, de sala In Shape şi de sportivi din sala IN Shape. Ca un sfat: dacă ai un vis, luptă pentru el, oricât de greu ar fi. Eu visam de 16 ani la performanţa asta pe vremea când mă antrenam în garaj şi nu conta faptul că nu aveam încălzire, că era iarnă şi minus 15 grade. Zi de zi, mă antrenam, inclusiv duminică”, a spus Sranko Zsolt pentru Sportul Sălăjean.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 17 octombrie.

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Culturism