Connect with us

DIVIZIA A1

Primul derby pentru CS Volei Municipal Zalău  


Dacă partida cu Explorări Baia Mare a fost precum un joc de încălzire, pentru gruparea de sub Meseş urmează primul test dificil, în Bănie, cu SCMU Craiova, unde CS Volei Municipal a pierdut ultimele şapte partide oficiale!


Volei Municipal are speranţe în acest sezon că poate câştiga titlul, dar la primul loc se mai bate cu cel puţin două echipe. Una dintre ele este SCMU Craiova, cu care gruparea de sub Meseş se va duela sâmbătă, în Bănie, în cadrul etapei a II-a din Divizia A1.

Derby-ul rundei şi al începutului de campionat pune faţă în faţă două rivale, care în ultimii ani s-au luptat pentru primele locuri. Excepţie a făcut sezonul  trecut, când atât Zalău, cât şi Craiova au pierdut teren, iar dacă Zalăul s-a clasat pe locul 4, gruparea olteană a terminat campionatul doar pe locul 5.

Ambele formaţii şi-au întârit loturile în vară şi speră să reediteze performanţele din anii trecuţi. Atât Volei Municipal, cât şi SCMU Craiova au debutat cu victorii de 3 puncte în prima etapă. Dacă echipa antrenată de Dănuţ Pascu a trecut cu 3 – 1 pe teren propriu de Universitatea Cluj, Zalăul a obţinut o victorie şi mai clară, scor 3 – 0 cu Explorări Baia Mare.

Se anunţă o partidă echilibrată sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Polivalentă din Craiova, iar înaintea unui astfel de joc este greu de spus cine pleacă favorită. Un mic avantaj pare a avea SCMU Craiova, care joacă în faţa propriilor fani, în faţa cărora a obţinut victorii la ultimele şapte meciuri oficiale cu Volei Municipal Zalău!

Din martie 2015, gruparea de sub Meseş nu a mai  cunoscut gustul victoriei la Craiova, astfel că a pierdut pe bandă rulantă ultimele şapte partide din campionat. Trei înfrângeri la Craiova a înregistrat Zalăul în sezonul 2015 – 2016, două în stagiunea 2016 – 2017 şi tot două în campionatul trecut.

Chiar şi acum două săptămâni, formaţia antrenată de Nikolay Jeliazkov a pierdut la Craiova într-un amical disputat cu echipa lui Dănuţ Pascu.

Cele două echipe s-au mai întâlnit şi în luna septembrie, la Zalău, unde sălăjenii au avut câştig de cauză cu 3 – 0, într-un amical din cadrul Cupei Municipiului Zalău.  Dacă Volei Municipal Zalău a avut la dispoziţie o săptămână întreagă să preagătească acest joc, să precizăm că SCMU Craiova a fost concentrată şi pentru partida de miercuri din primul tur al Cupei României, de la CSM Bucureşti.

Sâmbătă, ora 17.00, Sala Polivalentă din Craiova:

SCMU Craiova – CSVM Zalău

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in DIVIZIA A1