Connect with us

Ştiri din Sălaj

Reglementări privind acordarea ajutoarelor la încălzire. VEZI cine poate beneficia de banii europeni


În județul Sălaj există aproximativ 15.000 de beneficiari ai Programului European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate, prin care mai multe categorii de persoane pot beneficia de bani pentru încălzirea locuințelor în sezonul rece


Instituția Prefectului Sălaj a găzduit, miercuri, 17 octombrie, ședința lunară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, întâlnirea fiind coordonată de subprefectul Vegh Alexandru.

Pe ordinea de zi s-au aflat: reglementări privind acordarea ajutoarelor la încălzire în sezonul rece și a altor beneficii sociale și informare privind derularea Programului European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (PEAD) în județul Sălaj, în cursul anului 2018.

Directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Sălaj, Mircea Pop, a precizat că ajutoarele pentru încălzire se acordă pentru perioada octombrie 2018 – martie 2019, cuantumul variind în funcție de tipul de combustibil utilizat pentru producerea încălzirii locuinței și a veniturilor celor care solicită acest ajutor.

În anul 2017 au fost acordate subvenții în valoare totală de circa 900.000 de lei, pentru 2.100 de beneficiari.

Plata acestor subvenții se face, de regulă, în luna decembrie, pentru întreg sezonul rece.

În ceea ce privește POAD 2018, pachetele alimentare și de igienă personală și a locuinței vor fi acordate următoarelor categorii de beneficiari:

  • familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat (VMG) în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată (ASF) în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările ulterioare;
  • persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață (victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente etc) și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Distribuirea pachetelor alimentare se va realiza cu o frecvență de patru ori pe an, iar cele cu produse de igienă corporală și a locuinței vor fi distribuite cu o frecvență de două pe an, către aceleași persoane din grupul țintă desemnat.

În Sălaj există circa 15.000 de beneficiari, actualmente fiind în derulare licitațiile pentru achiziționarea produselor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj