Connect with us

Editorial

EDITORIAL. Să fim mai înţelegători şi mai disponibili spre voluntariat

Sportul de masă începe să îşi facă din ce în ce mai mult simţită prezenţa în rândul românilor şi este foarte bine.

Tot mai mulţi oameni încep să practice sportul. Tinerii au început să alerge, să pedaleze pe biciclete iar sălile sunt destul de pline de tineri care doresc să facă muşchi sau pur şi simplu să arate bine.

Din păcate, nu toată lumea agrează aceste lucruri şi critică competiţiile care sunt organizate cu atâtea eforturi.

Sigur, nu este plăcut să fie blocat principalul bulevard al oraşului preţ de câteva ore, dar acest lucru se întâmplă odată pe an şi trebuie să fim mai îngăduitori cu cei care iubesc acest tip de mişcare.

Mai mult de atât, prin astfel de competiţii este promovat şi oraşul, iar numărul participanţilor din afara judeţului a crescut faţă de anul precedent, iar pe viitor sunt convins că numărul participanţilor o să fie tot mai mare.

Sigur, nu o să fie uşor si nici nu o să se ajungă la cifre de participanţi precum sunt marile maratoane ale lumii, dar în momentul în care se va atinge cifra de 2.500 sau 3.000 de oameni la toate cursele din cadrul competiţiei: semimaraton, ştafete, cursa populară şi cursele pentru copiii mici, atunci competiţia poate fi considerată un real success.

De succes este competiţia şi acum, dar încă sunt lucruri care trebuie îmbunătăţite, iar acest lucru se poate face cu concursul tuturor.

În România încă conceptul de voluntariat lasă destul de mult de dorit, iar acest lucru este unul din lucrurile care trebuie îmbunătăţite. La Chicago spre exemplu, sunt 40.000 de alergători, aproape 2 milioane de spectatori şi câteva mii de voluntari. Greu de crezut pentru unii, dar foarte adevărat, iar cei care se voluntariază o fac cu foarte mare plăcere, nu pentru un zece la ora de sport sau mai ştiu eu ce promisiuni făcute de profesori sau de părinţi.

Ne place sau nu ne place, sportul trebuie să facă parte din viaţa noastră dacă vrem să fim mai sănătoşi, iar dacă ne dorim să fim sănătoşi trebuie să învăţăm să fim mai înţelegători şi mai ambiţioşi.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Editorial