Connect with us

Culturism

FOTO și VIDEO. Legitimată de doar şase luni, sălăjeanca Kulcsár Margit a urcat pe podium la Naţionalele culturism şi fitness!


La 35 de ani, şimleuanca face senzaţie pe scenă, ultima dată la Campionatul Naţional de la Sibiu, acolo unde a cucerit medalia de bronz la categoria bodyfitness masters


Putem spune că Kulcsár Margit este un mic businessman, care deţine o firmă de consulanţă, dar şi coordonator transport pentru o firmă ce vinde carne de porc pentru o firmă din Franţa.

Pentru şimleuanca în vârstă de 35 de ani, sportul a fost doar un hobby, dar de câţiva ani a început să pună accentul pe această latură, mai ales că soţul ei – Kulcsar Robert – este un practicant al culturismului.

“Soţul meu tot participa la concursuri. Aşa mi-a venit ideea de a face sport de performanţă”, spune Margit, care de cinci ani face sală, mai întâi la Şimleu Silvaniei, iar acum la Zalău unde s-a stabilit cu familia.

Anul trecut, prin luna august, ea a început o colaborare cu antrenoarea Oana Marinescu şi să se pregătească pentru competiţii de culturism şi fitness. Anul acesta, în luna aprilie a fost legitimată la ACS Champions GYM Bucureşti. După doar câteva zile a reuşit să devină campioană zonală la bodyfitness, câştigând faza zonală de la Ploieşti!

Şimleuanca a simţit gustul competiţiilor, astfel că în luna septembrie ea a urcat pe scenă şi la concursul internaţional “Tiger Classic” de la Bucureşti, unde s-a clasat pe locul 4 la senioare.

Cel mai important hop din scurta carieră de sportivă a fost Campionatul Naţional de culturism şi fitness la juniori şi masters, desfăşurat în weekend la Sibiu.

Calificată la bodyfitness masters (participanţi între 35 şi 44 de ani), sportiva de la ACS Champions GYM Bucureşti a avut o prestaţie foarte bună. Deşi era văzută ca şi noua campioană, sălăjeanca în vârstă de 35 de ani s-a clasat pe locul 3. Oricum, o performanţă importantă pentru o sportivă care fusese legitimată de doar o jumătate de an!

“La concursul de la Sibiu cred că m-am aflat la cea mai bună formă din viaţa mea. De fapt, şi jurizarea a cam şocat pe toată lumea, deoarece eram văzută ca şi câştigătoare. Până la urmă, m-am clasat pe locul 3 dar această decizie a arbitrilor nu m-a supărat. Ba dimpotrivă, mă motivează şi mai mult, astfel că anul viitor voi munci mai mult şi vreau să devin campioană naţională şi să ajung în lotul naţional! O să încerc şi concursuri din afara ţării. Acum voi face câteva luni de refacere, deoarece din luna ianuarie sunt tot pe deficit caloric. Din ianuarie 2019 încep iar pregătirile pentru concursuri. Până atunci am grijă la formă, prin mult sport şi alimentaţie curată”, a declarat Kulcsár Margit pentru Sportul Sălăjean.

Aşadar, sportul a devenit o parte din viaţa ei, iar acum Margit îi iniţiază şi pe alţii, deoarece din luna mai a devenit şi instructor de fitness cu acte în regulă la Best GYM Zalău, după ce iniţial a urmat un curs de perfecţionare la Professional Academy Cluj-Napoca.

“Zilnic, în fiecare dimineaţă de la ora 7 mă pregătesc cam două ore, iar la ora 9 sunt la birou până la ora 17.30. De la ora 18.00, am clienţi iar apoi mă antrenez eu. Şi sâmbăta şi duminica mă pregătesc două-trei ore”, ne spune proaspăta medaliată de la Naţionalele de culturism şi fitness.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 10 octombrie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Culturism