Connect with us

HANDBAL

Teodora Popescu a spart gheaţa pentru HC Zalău


Proaspăta internaţională de senioare transferată de la SCM Craiova a reuşit primul gol în tricoul Zalăului, chiar după revenirea de la lotul naţional. Portarul Cristina Lung, adică cealaltă handbalistă venită în vară din Bănie, a avut mai multe parade, apărând chiar şi o aruncare de la 7m!


Portarul Cristina Lung şi pivotul Teodora Popescu (n. 7 noiembrie 1998) sunt handbalistele transferate de HC Zalău în vară cu cel mai bogat CV.

Deşi nu au 20 de ani, cele două sportive venite de la SCM Craiova au în palmares medalia de argint în România, dar şi câştigarea trofeului Cupei EHF, ambele cucerite în acest an cu echipa din Cetatea Băniei!

Sigur, cele două nu au putut evolua prea mult într-o echipă în care s-au aflat multe jucătoare cu experienţă.

Totuşi, performanţele notabile din Oltenia le-au adus un moral bun, care alături de alte calităţi pe care le au, le-ar putea transforma în viitorul apropiat ca titulare în gruparea condusă de Gheorghe Tadici.

Cristina Lung s-a remarcat între buturi

Până atunci, cele două oltence din lotul Zalăului încearcă să bifeze cu brio cât mai multe minute în Liga Florilor, în tricoul Zalăului.

Mai ales în partida cu CSM Roman, atât portarul, cât şi pivotul au jucat minute bune, iar prestaţia lor a fost una apreciabilă.

Astfel, “portăriţa” a intrat între buturi în minutul 57, dar a fost suficient să se remarce prin câteva parade de efect, între care şi o aruncare de la 7m!

Teodora Popescu a revenit la Naţională cu poftă de joc

Mai apoi, Teodora Popescu a revenit cu chef de joc de la lotul naţional lărgit, acolo unde şi-a făcut debutul la Naţionala mare.

În partida cu moldovencele, pivotul în vârstă de 19 ani a hărţuit apărarea adversă.

Mai mult, ea şi-a trecut numele pe lista marcatoarelor şi astfel a “spart gheaţa”, marcând primul gol pentru HC Zalău!

Originară din capitala Băniei, Popescu a început handbalul la 11 ani la HCM Craiova, dar după doi ani a ajuns la Centrul Naţional de Excelenţă din Râmnicu Vâlcea.

În scurta carieră de până acum, ea a mai evoluat pentru CSM Ploieşti şi CSM II Bucureşti, pentru ca în sezonul 2017 – 2018 să se poată bucura de performanţe extraordinare în tricoul celor de la SCM Craiova!

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 10 octombrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL