Connect with us

DIVIZIA A1

EDITORIAL. Să fim aproape de echipă

Echipa de volei a Zalăului a fost şi o să rămână mereu în atenţia mea pentru că acest sport este în opinia mea unul din cele mai spectaculoase sporturi de echipă, poate cel mai spectaculos.

În ultimele sezoane echipa nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, dar acest lucru nu înseamnă că jucătorii nu au încercat să facă totul pentru a obţine performanţele aşteptate de suporteri.

În sport, cauzele unui eşec sunt multiple şi jucătorii nu trebuie puşi la zid după prima înfrângere sau după un obiectiv ratat.

Pentru că se apropie startul unui nou sezon competiţional, la finalul căruia bineînţeles că ne dorim ca echipa ACS Volei Municipal Zalău să fie campioană, vreau să invit iubitorii acestui minunat sport la meciuri, etapă de etapă, indiferent de numele adversarului sau a poziţiei în clasament a echipei noastre.

Sigur, uneori suntem supăraţi după un meci mai puţin reuşit sau suntem supăraţi pe conducerea clubului pentru lipsa de transparenţă şi de comunicare cu o parte dintre jurnalişti, dar acest lucru nu trebuie să se reflecte asupra spectacolului sportiv.

Performanţa sportivă se obţine cu multă sudoare. Sportivii fac eforturi mari la antrenamente şi se pregătesc zeci şi sute de ore pentru meciurile pe care le dispută în diferitele competiţii în care sunt angrenaţi, iar când ajung în ziua meciului au nevoie de noi, de suporteri. Fără suporteri sportul nu mai este la fel de frumos.

A fost destul de dureros să aflu faptul că pe parcursul turneului de pregătire de la Zalău sala a fost plină doar în prima zi, cea în care ACS Volei Municipal Zalău şi-a prezentat lotul cu care o să abordeze ediţia de campionat 2018/2019.

Probabil acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că era vorba de un turneu de pregătire, dar chiar şi aşa, jucătorii au nevoie să simtă publicul aproape, mai ales atunci când jocul lor este unul plăcut, iar prestaţia lor, atât în primul meci cât şi în celelalte două a fost una încântătoare.

ACS Volei Municipal Zalău a arătat pe parcursul turneului de pregătire ca şi o echipă capabilă să obţină titlul de campioană la finalul campionatului, dar pentru a ajunge campioană trebuie împinsă de la spate şi încurajată de fanii echipei nu numai în momentele bune, ci mai ales în momentele dificile.

Am constatat de multe ori faptul că publicul aplaudă şi îşi încurajează proprii jucători când echipa este pe val, iar când este condusă amuţesc.

Tocmai aici au nevoie jucătorii de aplauze şi încurajări, în clipele grele, şi tocmai de aceea fac un apel către toţi iubitorii de volei, dar şi de handbal, să meargă în număr cât mai mare la sală şi să-şi susţină echipa pe tot parcursul unui joc.

Hai Zalău!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1