Connect with us

ARTE MARTIALE

FOTO şi VIDEO. Cristian Bolduţ a câştigat Internaţionalele României de Kyokushin


Cel mai bun practicant sălăjean de karate kyokushin nu renunță la activitatea competițională și obține clasări pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la aproape toate competițiile la care participă


Oraşul Sibiu, localitatea de baştină a presedintelui României, Klaus Ioahanis, a fost la finalul săptămânii trecute gazda ”Romanian Internaţional Cup” la karate kyokushin.

Competiţia s-a desfăşurat pe categorii de vârstă: copii U 12, U 14, cadeţi U 16, tineret U21, juniori U 18 şi master.

În competiţia rezervată cadeţilor, judeţul Sălaj a fost reprezentat de Robert Chiriac de la CS Vidalis Zalău care a concurat la categoria de greutate 60 kg. Din păcate, Robert a părăsit competiţia fiind eliminat din concurs de un sportive din Republica Moldova.

Deşi Robert a fost învins, antrenorul Cristian Bolduţ s-a arătat mulţumit de evoluţia sportivului său: ”Din păcate Robert a pierdut şansa de a se apropia de podium după un meci foarte disputat cu un sportiv din Moldova. Sunt foarte mulţumit de evoluţia lui, chiar dacă nu a reuşit să câştige. Robert este un băiat muncitor şi cred că în viitor o să crească foarte mult învaloare” – a precizat antrenorul de la CS Vidalis Zalău.

Prezent la Sibiu şi în calitate de sportiv nu numai de antrenor, Cristian Bolduţ nu s-a oprit din parcursul său decât în finală, acolo unde a reuşit să se impună şi să câştige medalia de aur.

Printre adversarii lui Cristian de la categoria masters s-au aflat sportivi valoroşi din Ungaria, Bulgaria şi România, iar cel mai titrat dintre competitori a fost multiplul campion al Ungariei şi campion European, Toth Attila.

În primul meci Cristian a trecut de un adversar bulgar, iar apoi, în cel de-al doilea meci, semifinală, a întâlnit un sportiv roman, legitimat la un club  din Baia Mare.

În finală, Cristian s-a duelat tot cu un reprezentant din Bulgaria, la fel ca şi în primul meci. Bulgarul a reuşit să-l scoată din competiţie în semifinale pe ungurul Toth Attila şi se anunţa un duel de foc în ultimul act.

Finala i-a aparţinut zălăuanului nostru şi astfel Cristian a reuşit să îşi mai treacă în palmares o medalie de aur şi să confirme forma bună pe care a traversat-o anul acesta: “Am reuşit să câştig locul 1. Acest rezultat arată, zic eu, încă odată, faptul că anul acesta am avut o formă bună. Am reuşit să câştig mai multe concursuri: Campionatul Naţional, Diamond Cup Belgia şi acum Internaţionalele României. Mai mult de atât, am şi reuşit să promovez examenul de 4 dan, examen susţinut în faţa preşedintelui Federaţiei Mondiale şi a comisiei tehnice a Federaţiei Europene. Anul acesta a fost foarte bun pentru mine iar singurul regret a fost acela că nu am reuşit să urc pe podium la ”europene”, dar cine ştie… poate la anul”, a spus cu zâmbetul pe buze Cristian Bolduţ.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE