Connect with us

Ştiri din Sălaj

Renumitul medic Ioan Costinaş s-a stins din viaţă


Medicul anestezist, fost angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj a trecut la cele veşnice la vârsta de 70 de ani


Tragedie în lumea medicală din judeţul Sălaj şi numai. Renumitul medic anestezist, Ioan Costinaş s-a stins din viaţă, după o carieră de peste 40 de ani.

Chiar dacă medicul s-a născut în satul Poieni, comuna Bucium, judeţul Alba, la data de 28 iunie 1948, cea mai mare parte a carierei şi-a desfăşurat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sălaj, acolo unde s-a angajat în anul 29 octombrie 1979, în funcţia de medic secundar, după ce înainte, timp de 7 ani a fost medic medicina generală.

În perioada 24 septembrie 2007 – 9 februarie 2009, Dr. Ioan Costinaş a ocupat funcţia de medic şef secţie Anestezie şi Terapie Intensivă, pentru ca în data de 1 octombrie 2013, renumitul medic să se pensioneze pentru limită de vârstă.

Cu toate acestea, Costinaş şi-a continuat activitatea cu contract de prestări servicii, până la data de 30 septembrie 2015, în linia de gardă ATI.

Să spunem că Dr. Ioan Costinaş a urmat cursurile Liceului Teoretic din Lonea, judeţul Hunedoara, după care şi-a continuat studiile la Institutul de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, la Facultatea de Medicină Generală.

“De-a lungul prestigioasei cariere, a  urmat cursuri de formare profesională continuă, a participat la numeroase cursuri și congrese de specialitate în țară și în străinătate. A fost un profesionist de excepție, apreciat deopotrivă de pacienți și colegi”, este mesajul transmis de foştii colegi.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj