Connect with us

Ştiri din Sălaj

Proiectul „Calitate și echitate în servicii integrate medico-sociale” Iaz va fi prelungit cu trei luni

Reprezentanții presei sunt invitați să mediatizeze faptul că proiectul „Calitate și echitate în servicii integrate medico-sociale”, proiect prin care a fost înființat Centrul Comunitar de Servicii Integrate Medico-Sociale (CCSIMS) din localitatea Iaz, prin care 35 de vârstnici din comuna Plopiș beneficiază de servicii medicale, sociale și de o masă caldă zilnic va fi prelungit cu încă trei luni, noul termen de finalizare al proiectului fiind 30 decembrie 2018

Menționăm faptul că proiectul trebuia finalizat la data de 30 martie 2018, însă în urma rapoartelor și controalelor întocmite s-a constatat necesitatea și oportunitatea acestor servicii pentru beneficiari, astfel că a fost prelungit până în prezent de două ori, (30.03.2018 – 30.06.2018; 30.06.2018 – 30.09.2018) spre bucuria celor 35 de beneficiari care au primit, în continuare, îngrijire la domiciliu și zilnic o masă caldă.

Așadar, beneficiarii s-au putut bucura de 6 luni suplimentare de servicii medico-sociale, iar recent a fost obținută o a treia prelungire, pentru intervalul 30.09.2018 – 30.12.2018.

Reamintim că CCSIMS a fost inaugurat la data de 1 octombrie 2017, iar de atunci, timp de 12 luni, vârstnici din cele trei localități ale comunei Plopiș (Făgetu, Iaz și Plopiș) au găsit sprijin real și deschidere din partea personalului CCSIMS.

La nivel național există doar 8 astfel de proiecte pilot, dintre care 2 în județul Sălaj, iar scopul lor este de a fi alături de beneficiarii ajunși la senectute care au nevoie de sprijin și de implicarea comunității din care provin.

Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/Centru-Comunitar-de-Servicii-Integrate-Medico-Sociale-Iaz-439190196482323/

Scurtă descriere a proiectului

Proiectul a obținut finanțare în valoare de aproximativ 140.000 euro prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, iar scopul de funcționare al Centrului, ca parte a proiectului, este îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice cu personal specializat și acordarea de servicii de consiliere și asistență socială primară și specializată atât pentru beneficiarii cuprinși în grupul țintă, cât și pentru alte categorii vulnerabile.

„Ne bucurăm să fim, în continuare, un sprijin real pentru cei de lângă noi. Bucuria din ochii acestor beneficiari, atunci când le-am transmis că proiectul va fi prelungit, nu poate fi descrisă în cuvinte. Au nevoie de ajutorul nostru în fiecare moment!”, precizează primarul comunei Plopiș, Nicolae Criste.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj