Connect with us

ATLETISM

FOTO. Peste 1500 de participanți la a 2-a ediție Semimaraton Zalău TenarisSilcotub


La această ediţie au fost prezenţi concurenţi din nu mai puţin de 9 ţări, iar cei mai vârstnici participanţi au fost tocmai din Zalău, Rodica Prodan, respectiv Petru Bologa, cei doi fiind aplaudaţi la scenă deschisă la festivitatea de premiere


Pentru al doilea an la rând comunitatea din Zalău și iubitori ai alergării din țară și străinătate s-au reunit sâmbătă 29 septembrie în centrul orașului pentru a lua parte la Semimaraton Zalău TenarisSilcotub, eveniment organizat de C.S. Runners Club în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău și cu sprijinul sponsorului oficial TenarisSilcotub.

A doua ediție a concursului s-a bucurat de reacții pozitive din partea publicului și de o participare dublă față de cea din 2017, dovedind că locuitorii Zalăului sunt receptivi la mesajul transmis de organizatori, că sportul ca stil de viață generează o stare de bine pe toate planurile, și că își doresc activități sportive de masă la care să poată participa cu întreaga familie, indiferent de vârstă.

Atmosfera pe întreg parcursul zilei a fost caracterizată de entuziasm și multă energie, concurenții s-au simțit foarte bine iar temperatura a fost ideală pentru alergare.

Peste 1000 de locuitori din Zalău și din localitățile învecinate s-au înscris la crosul de 3 km și crosul copiilor. Dintre aceștia, 550 au fost înscriși doar la cursa copiilor, unde au urcat pe podium mici alergători și viitori sportivi, cu vârste între 4 și 10 ani.

Ne bucură prezența în număr atât de mare a familiilor la acest eveniment iar anul viitor sperăm la o participare și mai mare!

Semimaraton Zalău TenarisSilcotub 2018 în cifre:

 • 465 concurenți înscriși la probele competitive: 21km, ștafeta 3 x 7 km și crosul de 7km
 • peste 1000 de concurenți înscriși la cursele gratuite, crosul Boglar Champ de 3 km și crosul copiilor
 • concurenți din 46 de localități din țară dintre care enumerăm, Zalău, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Alba-Iulia, Baia-Mare, București, Botoșani, Vatra Dornei
 • prezență internațională la startul probelor competitive, unde au fost prezenți atleți amatori și profesioniști din 9 țări: România, Moldova, Kenya, Austria, Franța, Olanda, Rusia, Ungaria, Germania
 • compania cu cei mai mulți reprezentanți la startul probelor: TenarisSilcotub cu peste 30 de angajați
 • cel mai în vârstă alergător: Petru Bologa 81 ani, reprezentând CSM Zalău la proba de semimaraton
 • cea mai în vârstă alergătoare: Rodica Prodan în vârstă de 68 ani, reprezentând CSM Zalau la proba de semimaraton
 • o zonă destinată copiilor și tinerilor, cu activități sportive și educative: ateliere SPORTIVE (baschet, pista de golf, ping pong, badminton, fotbal), ȘTIINȚIFICE și cu tematică ecologică

Le mulțumim suporterilor și ambasadorilor evenimentului: Fazakas Nicolae – viceprimar, Primăria Municipiului Zalău, Paula Todoran – atletă, Vlad Nedișan – inițiatorul comunității Zalău Runners, Mircea Adrian Blaga, Dana Blaga și Vasile Szegedi – iubitori ai sportului și reprezentanți ai TenarisSilcotub, care au reușit să duca mesajul întregii echipe de organizare mai departe: alergarea este o plăcere iar sportul ca stil de viață ne unește și aduce beneficii pe toate planurile în comunitate.

Rezultatele probelor cronometrate pot fi accesate pe website-ul evenimentului, www.semimaratonzalau.ro, secțiunea  “Rezultate Live” iar primele fotografii oficiale sunt deja încarcate pe Facebook/SemimaratonZalau. 


Câștigători Semimaraton Zalău TenarisSilcotub 2018

Semimaraton OPEN

Feminin

 1. Zita Kácser / HU / Feminin U 35 / 1:18:27.80
 2. Paula Todoran / RO/ Feminin U 35 / 1:18:52.38
 3. Susan Muthoni / KEN / Feminin U 35 / 1:21:48.09
 4. Emily Cheruiyot / KEN / Feminin 35-44 / 1:26:42.79
 5. Mirela Albu /RO / Feminin 35-44 / 1:32:39.29

Masculin

 1. Evans Tanui / KEN / Masculin U 35 / 1:05:20.12
 2. Mark Rotich / KEN / Masculin U 35 / 1:06:29.62
 3. Moses Kibire / KEN / Masculin 35-44 / 1:06:50.73
 4. Claudiu Gorgan / RO / Masculin U 35 / 1:17:34.74
 5. Florin Petrehuș / RO / Masculin 35-44 / 1:21:49.94

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM