Connect with us

Ştiri din Sălaj

VIDEO. Tineri drogaţi pe străzile Zalăului


Luni după-amiază, undeva după ora 16.00, doi adolescenţi în jur de 15-16 ani au fost surprinşi într-o stare de semi-inconștiență la ieşirea dintr-un bloc din cartierul Păcii, iar lângă ei se aflau mucuri de ţigări, cel mai probabil joint


În timp ce voia să intre într-un bloc, un bărbat din Zalău a trebuit să îi evite cu greu pe cei doi tineri, care fuseseră poziţionaţi chiar în faţa uşii şi unde au rămas stană de piatră.

Lângă ei se afla câte un rest de țigaretă improvizată, cel mai probabil joint (constituenţii cu efect psihoactiv nu sunt plante declarate ci doar aditivi sintetici, care mimează efectul unor compuşi din cannabis).

Chiar şi în momentul în care erau filmaţi de martor, tinerii aflaţi sub influenţa drogurilor (ambii îmbrăcaţi foarte bine şi cu freze moderne) nu au avut nicio reacţie.

Probabil că aceştia tocmai îşi terminaseră “porţia” pentru ziua de azi şi nu se mai putea ține pe picioare. Erau aproape adormiți. Cu capetele plecate, ei se visau în altă lume…

La un moment dat, unul dintre ei şi-a mişcat capul şi s-a uitat în jur cu o privire pierdută.

“Voiam să intru în bloc, undeva spre zona Mobila, când îi văd pe cei doi tineri în faţa uşii. Iniţial am încercat să vorbesc puţin cu ei, dar am realizat că erau drogaţi. Nu puteau vorbi. Stăteam pe scări ca morţii. M-am băgat printre ei şi nici măcar nu m-am simţit. Vomau, iar lângă ei se aflau mocurile de ţigară joint”, a declarat E.F. pentru Ştiri din Sălaj.

Din păcate se pare, zona este destul de cunoscută pentru consum de substanţe toxice.

Este clar că acest caz nu este unul singular la Zalău, iar în oraşele mari din zonă chiar începe de devină o obişnuinţă pentru tot mai mulţi tineri.

Şi autorităţile au confirmat faptul că din ce în ce mai mulţi tineri intră sub influența substanțelor psihotrope.

Efectul acestor droguri este unul ciudat, astfel că tinerii consumatori pot fi asemănați cu niște… zombie şi intră într-o stare de letargie.

Ei rămân întinși pe jos, iar când se trezesc, pot deveni agitați, recalcitranţi după care o iau la sănătoasa.

S-a demonstrat că în produsele de tip “Spice”, constituenţii cu efect psihoactiv nu sunt plante declarate ci doar aditivi sintetici, care mimează efectul unor compuşi din cannabis.

Plantele conţinute reprezintă doar “vehiculul” unor substanţe chimice periculoase care mimează efectul cannabisului.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj