Connect with us

Ştiri din Sălaj

REPORTAJ. Buciumi, comuna care se dezvoltă de la o zi la alta. FOTO


Sub administraţia condusă de Ioan Eugen Lazăr, comuna de la poalele Meseşului pune accent pe infrastructură, învăţământ, dar şi pe sport. Construcţia unei baze sportive moderne, reablitarea celor două şcoli din centrul comunal, dar şi asfaltarea a peste 8 km de drumuri, sunt  doar câteva dintre proiectele derulate în această perioadă, la Buciumi


Situată la contactul Depresiunii Almaş-Agrij cu Munţii Meseş, la o distanţă de 26 km faţă de Zalău, comuna Buciumi are o suprafaţă de 96,35 km2.  Conform recensământului efectuat în 2011, populaţia comunei Buciumi se ridică la 2.586 de locuitori, în scădere faţă de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 2.839 de locuitori. Centrul comunal este la Buciumi, iar satele aparţinătoare sunt Bodia, Bogdana, Huta, Răstolţu şi Sângeorgiu de Meseş.

Satul Bodia ocupă suprafaţa de vatră de 17 hectare, din care 5,8 hectare este suprafaţa ocupată de construcţii; clădirile sunt amplasate în lungul albiei de o parte şi de alta determinate de configuraţia reliefului, lunca aluvială şi a unor terase mici, care au înlesnit amplasarea şi dezvoltarea aşezării. Din centrul localităţii spre stânga se ramifică în lungul pârâului Dănaia înşiruiri de case şi construcţii gospodăreşti.

Vatra satului Bogdana ocupă suprafaţa de 32 hectare iar construcţiile de 5,8 hectare. Casele construite sunt grupate de-a lungul drumului judeţean DJ 108A (Ciucea – Românaşi), din care se desprind arterele construite pe cursul apelor şi pe terasa alăturată.

Satul Răstolţu are vatra de 35 hectare, în timp ce zona construită ocupă 6,8 hectare împreună cu fostul cătun Peţ (care face parte din satul Răstolţu). Localitatea are forma alungită cu fragmentări de uliţe paralele datorită văii înguste.

Cătunul Huta administrativ este înglobat în satul reşedinţă de comună – Buciumi, ocupă suprafaţa de 7 hectare, iar cea construită este de 0,78 hectare; forma este tipic liniară aşezat pe drumul judeţean DJ 108A.

Sângeorgiul de Meseş îşi are vatra satului pe suprafaţa de 41 hectare, iar construcţiile ocupă 6,3 hectare, de formă alungită cu două uliţe paralele pe valea aflată între versanţii abrupţi şi apropiaţi sub influenţa factorilor naturali.

Prin politicile naţionale şi locale de sistematizare s-a limitat şi îngustat perimetrul intravilan cu proiectarea şi executarea caselor pe verticală cel puţin pe trei nivele: subsol, parter şi un etaj (P + 1). Vechea vatră a satului păstrează în satul reşedinţă de comună vechile denumiri din toponomia locală a străzilor: Dealul – Nalt, Drumul Mare, Fântâna Satului, Luncă, Mihăiasa, Negreanu, Pârâul Lupului, Strâmtorii etc.

Fiind aşezat pe linia de graniţă a imperiului roman, teritoriul satului este împânzit de ruinele unor turnuri de apărare romane şi a unui castru roman. Castrul roman Buciumi a fost un puternic punct fortificat în sistemul defensiv al Daciei romane, asigurând apărarea zonei Porolissum.

Castrul de piatră a fost construit în anul 114 d.C. şi a fost sediul garnizoanei Cohors II Augusta Brittonum. Vechimea locuirii pe aceste meleaguri este redată de vechimea aşezărilor şi de arhaismul obiceiurilor şi a portului popular. Prima atestare documentară a satului Buciumi datează din anul 1491.

Din punct de vedere turistic, zona oferă perspective de dezvoltare multiple. Peisajele naturale de mare valoare întâlnite la izvoarele Agrijului şi sub culmea Meseşului completează fondul turistic antropic al aşezării, reprezentat atât prin elemente etnografice şi folclorice de mare valoare, cât şi de obiective istorice şi arhitecturale cu valoare de patrimoniu.

Castrul roman şi clădirea căminului cultural din Buciumi, alături de tradiţiile, obiceiurile, folclorul şi portul popular românesc, fac din această localitate un important areal de convergenţă turistică.

Ioan Eugen Lazăr – primarul comunei  Buciumi: „Oamenilor le doresc multă sănătate şi putere de muncă. Vreau să-i asigur că tot ceea ce ţine de mine ca şi primar. voi face în aşa fel încât să o ducem cu toţii mai bine în această comunitate. Chiar dacă de multe ori ne împotmolim, avem diferite probleme şi nu putem face lucrurile care ni le dorim peste noapte, locuitorii comunei ştiu că sunt un om de cuvânt şi atunci când spun ceva îmi place să mă zbat până reuşesc. Le promit că ceea ce am spus şi voi spune se va şi face. Dacă nu azi, atunci încercăm să reuşim mâine sau în altă zi, fiindcă sunt unele lucruri care nu ţin de noi şi trebuie să avem înţelepciune şi înţelegere. Oamenii ştiu şi mă cunosc bine. Au încredere în mine şi le mulţumesc pe această cale pentru că au fost şi sunt alături de mine. Din acest punct de vedere încerc să-i răsplătesc şi să fac ce este mai bine pentru comunitate. Suntem puşi la conducerea acestei comune să facem în aşa fel încât oamenii să o ducă mai bine, să simtă că trăiesc mai bine şi au condiţii mai bune de viaţă”.

Dacă ar fi să facem o comparaţie cu ce s-a realizat în comuna Buciumi până în anul 2012 şi cu ce s-a reuşit în ultimii 6 ani, mai mult ca sigur am avea nevoie de foarte multe pagini pentru a explica pe larg toate realizările din mandatele primarului Ioan Eugen Lazăr.

Am făcut o vizită în comuna Buciumi săptămâna trecută şi am purtat o discuţie cu primarul doar despre proiectele ce s-au finalizat în ultimul an, dar şi despre cele care au fost demarate în această perioadă. Am ajuns la concluzia că în comună se pune accentul pe dezvoltare în infrastructură, învăţământ, dar şi în sport, iar de la o zi la alta locuitorii au condiţii tot mai bune de trai.

Cetatea Buciumi a schimbat macazul 

De când Ioan Eugen Lazăr este primar, în comuna Buciumi se poate vorbi din nou despre fotbal. În anul 2013 a fost înfiinţată echipa Cetatea Buciumi, care după primul sezon a şi câştigat Seria Est din Liga a V-a! Un an mai târziu s-a clasat pe locul secund, ca mai apoi la finalul stagiunii 2015 – 2016 să câştige din nou primul loc, dar să şi promoveze în Liga a IV-a.

Timp de doi ani a evoluat Cetatea în eşalonul superior, însă cu un lot care a avut în componenţă mulţi jucători din afara comunei. Se pare că acest aspect a deranjat la nivelul comunităţii locale, astfel că – în vară – Cetatea a schimbat macazul şi echipa s-a înscris în Liga a V-a.

Antrenorul Dan Lucaciu şi o parte dintre jucători au plecat la Silvania Cehu Silvaniei, iar echipa din Buciumi a rămas să joace în ultimul eşalon doar cu jucători localnici.

Deocamdată, lipsa de experienţă a componenţilor echipei îşi spune cuvântul, iar gruparea condusă de Cosmin Şandor şi Aurel Ciupe încă nu a acumulat niciun punct după 5 etape. Situaţia din clasament nu îi convine nici primarului, dar Ioan Eugen Lazăr este mai încântat să vadă că în jurul formaţiei s-a creat o nouă emulaţie.

“Noi suntem puşi la Primărie de către oameni şi trebuie să le urmărim interesele lor. La nivel de comună şi de Consiliu Local am luat decizia de a da posibilitatea cât mai multor jucători localnici să practice fotbalul la nivel de comună. Avem în jur de 40 de legitimaţii şi este o dorinţă foarte mare a tinerilor să joace fotbal. Însă, aceşti tineri nu puteau face faţă în Liga a IV-a, fiindcă nu au foarte multe calităţi de fotbalişti, iar atunci am luat decizia să ne înscriem în Liga a V-a. Este foarte greu şi în acest eşalon, dar pas cu pas sunt convins că ne vom reveni şi vom obţine şi rezultate pozitive. Nu au fost alte interese personale aşa cum s-a speculat. Interesul meu ca şi primar este să fac cât mai mult şi cât mai bine pentru comunitate”, a spus Ioan Eugen Lazăr.

Şi dacă tot suntem la capitolul sport, comuna Buciumi s-a mai afirmat şi în alte ramuri sportive, nu doar prin fotbal, deoarece aici îşi au rădăcinile poloistul Tiberiu Negrean sau regretatul Gheorghe Guşet.

“La noi se practică sportul şi mai avem sportivi remarcaţi la diferite ramuri, precum box, lupte sau atletism. Acest lucru nu poate decât să mă bucure fiindcă sportul înseamnă sănătate”, a mai spus primarul.

În ceea ce priveşte pregătirea sportivă a elevilor din comună şi a tinerilor, să spunem că pe lângă profesoara de sport Mariana Opriş se mai ocupă şi Aurel Ciupe care face antrenamente cu juniorii şi îi îndrumă spre echipa de fotbal, care din acest sezon se bazează doar pe jucători autohtoni.

Elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1, remarcaţi în competiţile sportive 

Dacă administraţia locală a încercat să crească calitatea vieţii cetăţenilor din Buciumi, şi profesoara de educaţie fizică de la şcoală s-a zbătut ca elevii să fie la înălţime în competiţiile sportive. De cele mai multe ori, profesoara Mariana Opriş a reuşit, iar copiii au avut rezultate apreciabile.

Astfel, la ediţia din acest an a Văii Agrijului, ce s-a desfăşurat tocmai la Buciumi, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Buciumi s-a clasat pe locul 1, la o diferenţă considerabilă faţă de locul secund. Au existat şi câţiva elevi remarcaţi la probele atletice, precum Andrei Han la săritura în lungime (5.01m), Darius Lucaciu – locul 1 la alergare de rezistenţă şi Andrei Han – locul 2 la alergare de rezistenţă.

Mai apoi, în luna mai, şcoala din Buciumi a organizat prima ediţie a Campionatului de minirugby şcolar, la care echipa şcolii s-a clasat pe locul 2, după echipa Şcolii “Andrei Mureşan” din Cehu Silvaniei. Mai apoi, în Campionatul de SRugby şcolar desfăşurat la Cehu Silvaniei, echipa şcolii a ocupat locul 1, iar la Olimpiada Gimnaziilor de oină, atât fetele, cât şi băieţii de la Buciumi s-au clasat pe locul 2. În fine, Olimpiada Gimnaziilor de badminton, echipa şcolii s-a clasat pe locul 3.

Datorită faptului că ocupantele locurilor I şi II au refuzat să reprezinte judeţul la faza regională, Şcoala Gimnazială Nr.1 Buciumi a reprezentat Sălajul la Cluj-Napoca, unde a obţinut un remarcabil locul trei.  Cu această ocazie trebuie remarcate şi alte câteva nume de elevi, care în ultimii patru ani au avut rezultate bune, precum Darius Lucaciu şi Răzvan Şerban. Cei doi au depus un efort deosebit în tot ce a însemnat “Activitate sportivă”, iar efortul lor a fost răsplătit cu diferite materiale sportive şi articole sportive (trening Adidas), cu ajutorul unor sponsori.

“A fost un an şcolar plin de realizări răsplătite cu   premii sportive şi cu peste 10 cupe. Răsplata a şi venit, deoarece primarul Ioan Eugen Lazăr a sponsorizat o excursie la Aqua Star Park din Satu Mare, în cinstea elevilor sportivi de la şcoala noastră. Cu această ocazie, chiar îi mulţumim petru susţinere, cu atât mai mult cu cât dânsul ne sprijină în toate activităţile sportive şi nu numai”, ne-a declarat Mariana Opriş.

La Buciumi începe construcţia unei baze sportive moderne! 

Când a format echipa de fotbal, în comună nu exista nici măcar un teren, iar Cetatea Buciumi a trebuit să joace în primii ani la vecinii din Agrij. Din anul 2016 a fost finalizată o bază sportivă în centrul comunal, unde Cetatea a evoluat şi în Liga a IV-a.

Tot pe acel amplasament, urmează ca în cel mai scurt timp să se construiască o bază sportivă modernă, cu tribune, vestiare, dar şi cu o suprafaţă de joc mult mai bună. În acest sens s-a obţinut un proiect european, iar investiţia care se va termina în cel mult un an şi jumătate se ridică la valoarea de 420.000 de lei.

“Avem semnat contractul de finanţare de la începutul lunii august. Ne aflăm în procedura de solicitare a avansului şi până la sfârşitul lunii trebuie să primim primii bani pentru acest obiectiv de investiţie. Este vorba de 120.000 de lei  după care va începe procedura de achiziţie a lucrărilor şi sper ca într-un an şi ceva să fie finalizată baza sportivă. Suprafaţa de joc se va aduce la nivel, va fi însămânţată din nou şi va avea şi un sistem de irigare. Totodată terenul va fi adus la dimensiuni normale, iar întreaga bază va fi din nou împrejmuită. Vom avea o tribună cu 200 de locuri,  iar în proiect este prevăzută şi o clădire cu vestiare”, ne-a informat primarul.

După ce va avea o bază sportivă modernă, primarul îi asigură pe iubitorii fotbalului din comună că Cetatea va fi din nou o echipă cu pretenţii, chiar în Liga a IV-a.

“După ce această investiţie va fi finalizată, sunt convins că Cetatea Buciumi va avea o echipă care se va bate la primele locuri în Liga a IV-a. Acesta este scopul pe care vrem să îl atingem. Nu poţi să faci performanţe, dacă nu ai condiţii. Însă, dup ce investiţia va fi finalizată, altfel îi vom atrage pe jucători”, este de părere primarul.

Şcolile din Buciumi vor fi modernizate şi dotate. Deja au început lucrările la şcoala primară!

Faţă de alte localităţi rurale, unde numărul elevilor şi a preşcolarilor este în scădere, comuna Buciumi stă destul de bine şi numărul acestora depăşeşte 300. Peste 200 dintre elevi şi preşcolari învaţă la şcolile şi grădiniţa din centrul comunal, unde autorităţile locale au ţinut să asigure cele mai bune condiţii. În acest sens, au fost depuse două proiecte pentru modernizarea celor două şcoli şi a grădiniţei, iar deja lucrările au început la şcoala primară, clădire în care se află şi grădiniţa.

“Prin PNDL 2 am reuşit să semnăm trei contracte de finanţare. Avem un proiect de reabilitare, modernizare şi dotare a şcolii primare cu clasele I – IV şi a grădiniţei din Buciumi, în valoare de 1.900.000 de lei. Deja au început lucrările, iar în următoarea lună vom face procedura de achiziţie şi pentru celălalt proiect, modernizarea şcolii cu clasele V – VIII, unde valoarea lucrărilor este de 3.900.000 de lei” , ne-a informat Ioan Lazăr.

După ce se va finaliza şcoala primară se va trece la modernizarea şcolii gimnaziale, ambele urmând a fi finalizate în maxim 12 luni de la începerea lucrărilor.

“Am considerat că trebuie să le asigurăm condiţii cât mai bune copiilor în centrul de comună, fiindcă la sate, încet-încet trebuie să închidem şcolile şi grădiniţele. Era neapărat să intervenim la cele două şcoli, fiindcă de când s-au construit nu s-a intervenit decât sporadic, prin înlocuirea unor ţigle, a geamurilor sau a uşilor. Dacă stau şi mă uit, la şcoli sunt aceleaşi bănci de când eram eu elev. Sunt bucuros că am reuşit să obţinem finanţare pentru cele două proiecte, care deja se derulează. La şcoala cu clasele I – IV deja se execută lucrări, iar conform contractului acestea trebuie finalizate în decurs de 12 luni. Apoi, se va trece la şcoala gimnazială. Nu am putut începe deodată, fiindcă nu aveam unde să-i mutăm pe elevi”, spune primarul.

Pe lângă unităţile de învăţământ din Buciumi, în comună mai funcţionează o şcoală primară în Bogdana, dar şi o grădiniţă în Bodia, acestea fiind întreţinute de autorităţile locale.

“Nu sunt adeptul să închidem şcolile, dar când nu avem un efectiv de copii nu avem ce face. Încercăm ca atât şcoala din Bogdana, cât şi grădiniţa din Bodia, să rămână funcţionabile”, a subliniat Lazăr.

Urmează să se asfalteze peste 8 km de străzi din toată comuna 

Dezvoltarea infrastructurii a fost principala preocupare a lui Ioan Eugen Lazăr când a devenit primar, mai ales că reţeaua de drumuri era la pământ.

În primul mandat s-a reuşit asfaltarea celor două drumuri comunale DC 70, Buciumi – Sîngeorgiu de Meseş şi Buciumi – Răstolţ, printr-un proiect depus pe PNDL 1, în total fiind vorba de 12 km.

În comuna Buciumi continuă dezvolarea infrastructurii şi chiar în zilele următoare urmează să înceapă reabilitarea şi modernizarea a 8,2 km de străzi din toată comuna. Contractul a fost semnat în luna ianuarie, iar valoarea totală este de 5.000.000 de lei.

“După ce se va face structura de rezistenţă vor urma două straturi de asfalt, dar se vor construi şanţuri betonate cu acces la fiecare proprietate. După finalizarea celor 8,2 km vor mai rămâne de asfaltat aproximativ 4 km în toată comuna, care nu au putut fi cuprinşi în acest proiect, însă deja autorităţile locale caută cea mai bună variantă pentru ca în cel mai scurt timp toate străzile să fie asfaltate! Am ales această variantă, fiindcă prin PNDL 2 se finanţează până la 5.000.000 de lei pentru reabilitare străzi.

Noi avem aproape 13 km de străzi în toată comuna şi aveam două variante. Prima era să reabilităm toţi aceşti km de străzi, dar doar cu asflat şi fără acces la proprietăţi, iar a doua variantă pe care am ales-o a fost să facem mai puţin km, dar cu acces la gospodării şi cu şanţuri betonate. Eu consider că nu poţi să faci un drum de calitate, dacă nu ai un şanţ. Iar dacă strici podul la un cetăţean care este în vârstă şi nu îi faci altul, el nu şi-l mai poate face. Am luat decizia să punem în aplicare a doua variantă cu 8,2 km de străzi, cu şanţuri betonate şi acces la gospodării.

Acum lucrăm la al treilea proiect, pentru cei aproximativ 4 km care au rămas. Suntem în faza de a întocmi studiul de fezabilitate şi îl vom depune la Ministerul Dezvoltării pentru a obţine finanţare şi pentru ceilalţi km de străzi. Am semnat contractul, iar lucrările vor începe în câteva zile, urmând ca acestea să fie finalizate în 12 luni. Este un obiectiv important care îl reuşim, iar anul viitor vor fi 85% dintre străzile comunei asfaltate, dar sperăm să obţinem finanţare şi pentru restul de drmuri”, ne-a informat primarul.

Un proiect important ar urma să se deruleze în următorii ani, este cel legat de apă şi canalizare.

“Cu acest proiect nu vreau să mă laud foarte tare, fiindcă este cu Compania de Apă, privind aducţiunea de apă de la Gilău. Până la finalul lunii se va semna contractul de finanţare şi  se pare că lucrurile se mişcă bine şi în curând vom avea aducţiunea de apă. Pentru noi este puţin mai complicat, ca mai întâi să asfaltăm şi apoi să venim cu apă şi canalizare, însă nu puteam să renunţăm la 5.000.000 de lei pentru asfaltare. Sunt motive care nu ţin neapărat de noi. Este puţin absurd să torni asfalt, iar apoi să vi cu apă şi canalizare. Am vorbit cu constructorul şi cu proiectantul şi vom încerca să lăsăm un acostament pe lângă şanţuri pe care se va face această intervenţie când se va veni cu apa şi canalizarea”, ne-a informat primarul.

Iluminatul public, mai modern, dar și mai eficient 

O altă realizare importantă în comuna Buciumi a fost înlocuirea lămpilor vechi cu LED-uri. Astfel, iluminatul public a devenit mai modern, dar şi mai eficient, costurile fiind reduse la jumătate! Odată cu modernizarea iluminatului public, în comună s-au redus şi furturile, având în vedere că fiecare zonă este acum foarte bine luminată.

“Sunt foarte mulţumit pentru eficientizarea iluminatului public şi pentru faptul că s-au redus la jumătate costurile. Noi îl luna august am plătit iluminatul public 2.800 de lei, în condiţiile în care avem 640 de corpuri de iluminat, care funcţionează cu programator astronomic şi fără să intervină nimeni, se aprind seara şi se sting dimineaţa. A fost o investiţie foarte bună, iar oamenii sunt foarte mulţumiţi din acest punct de vedere, fiindcă se pot deplasa în condiţii bune şi noaptea. Mai mult, datorită acestui iluminat, au început să scadă numărul de furturi”, a precizat primarul.

Oamenii din comună pot trăi acum într-o mai mare siguranţă, având în vedere că Primăria şi Consiliul Local a contractat o firmă de pază şi protecţie, iar toate satele din comună sunt atent supravegheate, mai ales pe timp de noapte, maşina firmei de pază patrulând câte 80 km.

“Cei de la firma de pază au o maşină care este tot timpul pe raza comunei Buciumi. Angajaţii sunt costumaţi specific şi dotaţi corespunzător cu bastoane şi spray lacrimogen. Şi acest lucru l-am făcut tot pentru a veni în sprijinul cetăţeanului şi a limita furturile, iar rezultatele se văd foarte bine”, a spus Ioan Eugen Lazăr.

Şi tot legat de protecţia cetăţenilor din comună, din acest an se vor mai monta încă 11 camere de supravegheat în toate satele, pe lângă cele 8 camere care deja există. O cameră de supravegheat va fi pentru trafic şi va focaliza fiecare număr de maşină.

Parcul central va avea  o altă înfăţişare

Autorităţile locale încearcă să atragă fonduri pentru dezvoltare. Astfel, din fonduri europene, pe lângă construcţia unei baze sportive moderne s-a mai obţinut finanţare şi pentru reabilitarea căminului cultural din Bogdana. Acesta va fi modernizat în totalitate, dar şi dotat corespunzător.

Din fonduri proprii, se va reabilita parcul central, iar deja lucrările au avansat şi vor fi finalizate în acest an. Aici, mai urmează să fie montate băncile, pergolele, o fântână arteziană, după care va fi însămânţat gazonului şi se vor planta florile.

Buciumi, o comună cu potenţial turistic 

Peisajele din comuna Buciumi sunt de o frumuseţe aparte, iar locurile frumoase şi obiectivele turistice fac ca această comună se se înscrie în rândul localităţilor cu un mare potenţial turistic. Fără doar şi poate, Castrul Roman de la Buciumi este principalul punct de atracţie turistică.

“Am avut vizitatori pe perioada verii şi sunt oameni care şi-au manifestat interesul să vină şi să viziteze atât Castrul Roman, Cascada Şipot, muzeul din incinta şcolii, dar şi muzeul lui Angela Maxim din Răstolţ, o persoană dedicată 100% tradiţiilor şi păstrarea lucrurilor vechi”, a precizat primarul.

Deja în comună există şi câteva pensiuni. Una funcţionează la Bodia, alta este în reabilitare la Huta, iar o altă pensiune urmează să fie inaugurată în cel mai scurt timp, tot la Bodia.

“Şi investitorii sunt mai atraşi de această zonă, iar în perioada următoare la Buciumi urmează să se deschidă o staţie PECO. Dacă creezi condiţii, apar şi investitori. Chiar în această perioadă am concesionat un teren unui om  de afaceri din Italia pentru montarea unei staţii PECO.  Această investiţie este benefică, fiindcă avem în jur de 250 – 260 de tractoare care activează. Acum, oamenii nu mai trebuie să se ducă în Zalău sau în Romînaşi pentru combustibil”, a declarat Ioan Eugen Lazăr.

Ioan Eugen Lazăr: “Voi face în aşa fel încât  să o ducem cu toţii mai bine  în această comunitate” 

Am plecat din Buciumi cu gândul că vom reveni curând şi vom vedea realizate cât mai multe proiecte pe care şi le-a propus  administraţia locală.

Am rămas impresionaţi de buna gospodărire a oamenilor şi de hărnicia care îi caracterizează pe locuitorii acestei aşezări. Iar aici, ca şi exemplu, am putea da numărul mic de asistaţi sociali, sub 20 de persoane, după ce în anii trecuţi, numărul acestora depăşea chiar şi 100!

Toţi locuitorii comunei sunt  asiguraţi de tot sprijinul primarului Ioan Eugen Lazăr, care vrea să facă în aşa fel încât comunitatea locală să o ducă din ce în ce mai bine.

“Oamenilor le doresc multă sănătate şi putere de muncă. Vreau să-i asigur că tot ceea ce ţine de mine ca şi primar voi face în aşa fel încât să o ducem cu toţii mai bine în această comunitate. Chiar dacă de multe ori ne împotmolim, avem diferite probleme şi nu putem face lucrurile care ni le dorim peste noapte, locuitorii comunei ştiu că sunt un om de cuvânt şi atunci când spun ceva îmi place să mă zbat până reuşesc. Le promit că ceea ce am spus şi voi spune se va şi face. Dacă nu azi, atunci încercăm să reuşim mâine sau în altă zi, fiindcă sunt unele lucruri care nu ţin de noi şi trebuie să avem înţelepciune şi înţelegere. Oamenii ştiu şi mă cunosc bine. Au încredere în mine şi le mulţumesc pe această cale pentru că au fost şi sunt alături de mine. Din acest punct de vedere încerc să-i răsplătesc şi să fac ce este mai bine pentru comunitate. Suntem puşi la conducerea acestei comune să facem în aşa fel încât oamenii să o ducă mai bine, să simtă că trăiesc mai bine şi au condiţii mai bune de viaţă”, a fost cuvântul de final al primarului Ioan Eugen Lazăr.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj