Connect with us

HANDBAL

O zălăuancă, pe podium în clasamentul celor mai bune marcatoare din Liga Naţională!


La fel ca și în campionatul trecut, Alin Vătu-Czeczi este cea mai importantă jucătoare de la HC Dunărea Brăila, valoroasa extremă marcând 31 de goluri în primele patru etape, adică aproape o treime din totalul echipei sale


S-au scurs deja patru etape din Liga Naţională, iar în fruntea clasamentului se află CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea, ambele echipe având maxim de puncte.

În clasamentul celor mai bune marcatoare se află însă jucătoare de la echipe din a doua parte a ierarhiei Ligii Naţionale, astfel că Oana Chirilă-Ţiplea (Gloria Bistriţa) conduce acest top cu 35 de goluri, urmată de Mihaela Ani-Senocico (“U” Cluj) cu 33 de goluri.

În acest top se află şi o handbalistă originară din Zalău, este vorba de Alina Vătu (Czeczi) care şi în acest sezon este o jucătoare exponenţială pentru Dunărea Brăila.

În primele patru runde, jucătoarea de 28 de ani a reuşit să înscrie 31 de goluri (o medie de peste 7 goluri pe meci), aproape o treime din totalul de 87 de goluri ale echipei sal!

În ciuda formei foarte bune pe care o traversează Alina Vătu, echipa sa se află în subsolul clasamentului şi în patru etape a acumulat doar un punct.

Şi în sezonul trecut, Alina Vătu a fost o jucătoare de bază la Dunărea şi a marcat în total 137 de goluri.

Să mai spunem că după patru etape, cea mai bună marcatoare de la HC Zalău este Roxana Szollosi, cu 21 de goluri.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 26 septembrie.

 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL