Connect with us

FOTBAL

GEST NOBIL. Un fotbalist a ratat intenţionat un 11m pentru că arbitrul greşise în favoarea echipei sale!


Debutul la centru i-a cam dat emoţii unui tânăr arbitru din Liga a V-a Sălaj, care a indicat greşit un penalty în favoarea gazdelor. Printr-un gest extraordinar, jucătorul desemnat să execute lovitura de pedeapsă a şutat mingea intenţionat pe lângă poartă. Răsplata? În ultimele 20 de minute el a putut realiza un hattrick spectaculos!


Partida dintre AS Venus Giurtelecu Şimleului şi Unirea Sălăţig, din etapa a V-a a Seriei VEST din Liga a V-a Sălaj a avut unele deficienţe la început.

Astfel, maşina în care se deplasau arbitrii şi observatorului jocului a fost implicată într-un accident rutier.

“Şoferiţa” Szabo Krisztina – cea care trebuia să conducă la centru partida de la Giurtelecu – a trebuit să rămână la faţa locului minute bune.

Ceilalţi oficiali au ajuns la teren şi arbitrul asistent Călin Argyelan a fost obligat să preia frâiele jocului, pentru ca un spectator din tribune (un jucător de la AS Carastelec) să îi ea locul la linie.

Cu această ocazie, tânărul arbitru originar din Suplacu de Barcău (jud. Bihor) şi-a făcut debutul la centru într-un meci de seniori.

Cu toate acestea, bihoreanul şi-a făcut bine datoria pe tot parcursul partidei, cu o excepţie.

Undeva prin minutul 30, când tabela de marcaj indica deja 3 – 0, “cavalerul fluierului” a acordat greşit o lovitură de la 11m pentru gazde.

Printr-un gest nobil, Răzvan Gal a decis să şuteze pe lângă poartă, reparând astfel greşeala “centralului”.

Gestul făcut de jucătorul de la AS Venus a fost remarcat de toată lumea prezentă la teren, iar jucătorii şi oficialii ambelor formaţii au aplaudat la scenă deschisă respectivul gest.

Răsplata nu a întârziat, deoarece valorosul fotbalist a reuşit în repriza secundă să înscrie nu mai puţin de trei ori, devenind golgheterul detaşat al Seriei Vest cu 11 goluri în cinci jocuri!

“Chiar dacă a debutat la centru, arbitrul a oficiat bine partida. O singură eroare a avut, atunci la lovitura de la 11m. Totul a fost reparat însă cu onestitate de jucătorul Răzvan Gal, cel care a executat lovitura pe lângă poartă. Gest frumos, aplaudat de toată lumea. Mai rar am văzut gesturi de acest gen în fotbal”, a subliniat Florin Morar, observatorul partidei.

Mai multe pe acest subiect în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 26 septembrie.

 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL