Connect with us

FOTBAL

Drept la replică, de la CJA Sălaj

În data de 12 septembrie 2018, ziarul dvs a publicat un interviu cu d.l Matei Doru, în care dânsul a făcut anumite afirmaţii. Dorim să facem câteva precizări, pentru că unele aspecte, nu sunt conforme cu realitatea.

Ne surprinde, în primul rând, poziţia şi reacţia d.lui Matei Doru, cu atât mai mult cu cât acesta, este o persoană oficială în cadrul AJF Sălaj.

Ba mai mult, dânsul a fost sprijinit de către AJF Sălaj în cariera profesională, fiind nominalizat în această vară pe o poziţie care îi garanta locul în lotul de observatori de la liga a 3-a, condiţia fiind obţinerea notei minime la testarea teoretică.

Afirmaţia că lotul de arbitrii sălăjeni este în continuă scădere, este neadevărată. Probabil din lipsă de informaţii, sau din alte motive, dânsul afirmă aceste lucruri. Statistica şi arhivele AJF, îi pot demonstra contrariul, fapt care poate fi uşor de verificat.

În anul 2014, CJA Sălaj avea un număr de 61 de arbitrii, iar anul 2018, ne găseşte cu un număr de peste 70. Dacă acum 4 – 5 ani judeţul Sălaj avea 5 arbitri divizionari, acum are un număr de 12, care acum îl plasează pe locul 10 în ţară ca număr de arbitrii divizionari.

Peste 70% din arbitrii activi sunt absolvenţi a cursurilor organizate în ultimii 4 ani, lucru care demonstrează preocuparea pentru a forma noi generaţii şi a asigura arbitraje de calitate.

AJF Sălaj acceptă implicarea tuturor celor preocupaţi de dezvoltarea fotbalului şi a arbitrajului sălăjean, motiv pentru care nu înţelegem afirmaţia d.lui Matei că nu s-a dorit implicarea dânsului in cadrul activităţilor desfăşurate de către CJA Sălaj.

Nu ştim cum doreşte dânsul sa îşi aducă contribuţia şi ne îndoim că îşi doreşte cu adevărat acest lucru, din moment ce a refuzat două delegări oficiale, la nivelul judeţului, în ultimele 3 etape.

Este destul de greu să contribui la dezvoltarea unui tânăr arbitru, dacă nu îi urmăreşti constant activitatea. Suntem conştienţi că sunt aspecte care pot fi îmbunătăţite în cadrul comisiei, la fel ca în orice altă comisie, acceptăm şi criticile atunci când e cazul, dar în acelaşi timp, ne dorim o prezentare reală şi corectă a lucrurilor, mai ales atunci când asta vine din partea unui oficial.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL