Connect with us

CUPELE EUROPENE

Schimbare radicală: HC Zalău ar putea primi finanţare pentru Cupa EHF şi de la Primăria Zalău


Deşi proiectul din vară a fost respins de comisie, Gheorghe Tadici a dezvăluit că în cazul unei calificări în turul III al cupei europene, Primăria şi Consiliul Local Zalău are disponibilitate să susţină echipa


Peste doar două săptămâni, HC Zalău va începe un nou sezon european, urmând să evolueze în turul II al Cupei EHF cu Borussia Dortmund. Pentru ca echipa să îşi propună un parcurs cât mai îndelungat în această competiţie, încă din vară, conducerea de la HC Zalău a solicitat sprijin financiar de la Primăria şi Consiliul Local doar pentru participarea în Cupa EHF, însă proiectul a fost respins de comisie.

În acest sens, au existat mai multe nemulţumiri din tabăra echipei de handbal, mai ales că HC Zalău reprezintă nu doar Sălajul ci şi municipiul Zalăul în cupele europene. Şi membrii galeriei au fost nemulţumiţi că echipa lor favorită nu primeşte susţinere financiară de la Primăria şi Consiliul Local, astfel că la ultimele meciuri, primarul Ionel Ciunt a fost apostrofat din tribune!

Se pare că situaţia se va reglementa, iar Gheorghe Tadici a dezvăluit faptul că Primăria şi Consiliul Local are disponibilitate să sprijine HC Zalău, în eventualitatea în care gruparea de sub Meseş se va califica în turul III al Cupei EHF.

“Vrem să reprezentăm cât mai bine şi în acest sezon european, atât judeţul cât şi oraşul. Sezonul trecut am ajuns până în sferturi, ceea ce a însemnat un rezultat foarte bun şi am contribuit şi noi la coeficientul de ţară. Vom încerca să trecem de Borussia Dortmund, o echipă puternică, cu cinci jucătoare străine, dar pentru noi va fi o etapă costisitoare, având în vedere că cei de la Borussia nu au acceptat reciprocitatea, astfel că au crescut costurile foarte mult. Vreau să mulţumesc şi să scot în evidenţă faptul că cei de la Consiliul Judeţean susţine în totalitate această etapă din Cupa EHF, dar mai vreau să clarific şi să limpezesc o problemă. Primăria Zalău are disponibilitate ca în eventualitatea unei calificări în turul următor al Cupei EHF, să ajute clubul şi să participe la finanţare pentru cupele europene. Primarul nu poate de unul singur, iar prima dată un proiect trece pe la o comisie. În cazul domnului Ionel Ciunt, el este deschis să ajute sportul şi a ajutat şi până acum. Spre exemplu şi sala de protocol de la Sala Sporturilor s-a făcut la insistenţa dânsului.Am auzit că s-au făcut câteva atacuri la adresa dânsului, chiar şi din tribună, dar vreau să clarific un lucru, Ionel Ciunt nu obstrucţionează performanţa şi susţine voleiul în totalitate, dar va fi alături şi de handbal. Trebuie să ne bucurăm că avem două echipe de performanţă, atât Volei Municipal Zalău, cât şi HC Zalău care au un mare impact atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional”, a declarat Gheorghe Tadici, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc marţi.

 

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in CUPELE EUROPENE