Connect with us

Editorial

Gheorghe Tadici, adevăratul patriot din sport!

Invazia sportivilor străini în mai toate ramurile sportive, în special în cele de echipă, nu este deloc benefică pentru sportul românesc. Chiar dacă am mai vorbit despre acest subiect nu pot să nu remarc ”încăpăţânarea” profesorului Tadici de a face performanţă doar cu jucătoare din ţara noastră.

Reputatul tehnician zălăuan înţelege probabil mai bine decât oricare altul cât de important este pentru echipa naţională ca jucătoarele din România să aibă jocuri ”în picioare” pentru a putea da randament maxim când reprezintă ţara noastră.

Din păcate, echipele din ţară care au foarte mulţi bani transferă jucătoare străine care de multe ori joacă în faţa celor autohtone, cu toate că valoarea lor nu este mai mare decât a tricolorelor.

Ceea ce se întâmplă la echipele din ţară, fie că e vorba de handbal, fie că este vorba de fotbal, polo sau volei, nu este în beneficiul sportului românesc.

Nu sunt împotriva şi cred că nici profesorul Tadici nu este împotriva a unei jucătoare sau două în lotul echipelor de club, dar când numărul stranierilor este mai mare decât cel al jucătorilor autohtoni este o problemă. Pentru un rezultat care nu se prea concretizează de multe ori, echipele din România plătesc salarii fabuloase jucătorilor străini care, să o spunem pe cea dreaptă, de multe ori sunt sub valoarea jucătorilor sau jucătoarelor din ţara noastră. Se face o risipă de bani, de cele mai multe ori din banii publicii, bani care dacă tot se investesc în sport ar trebui să fie investiţi în copiii noştri, nu în jucători din afara ţării.

Spre uimirea multor oameni, la Zalău există o echipă care reuşeşte performanţe bune chiar dacă nu s-a întărit niciodată cu jucătoare străine. Mai mult de atât, echipa din Zalău creşte mereu jucătoare sau ajută sportivele să ”renască” după o perioadă în care au avut randament scăzut.

Nu de puţine ori, Gheorghe Tadici a resuscitat jucătoare aflate într-o perioadă de regres şi de foarte multe ori profesorul Tadici a transferat la echipă doar jucătoare tinere, aflate la finalul junioratului sau chiar în anii de liceu. Cu siguranţă iubitorii handbalului ştiu foarte bine despre ce vorbesc şi îşi amintesc de o Valeria Motogna, Mirela Nechita, Crina Ailincăi Pintea şi multe alte fete.

Ceea ce face profesorul Tadici prin menţinerea în lotul echipei doar a jucătoarelor din România se numeşte în primul rând ”PATRIOTISM”. Mai rar oameni care să pună pe primul plan ţara şi apoi interesul personal. Cu siguranţă şi Tadici îşi doreşte să câştige campionatul în fiecare an şi ar putea să o facă dacă ar transfera şi el câteva jucătoare străine, dar preţul plătit ar fi mult prea mare doar pentru a obţine glorie pentru sine. Pentru ceea ce face la Zalău, profesorul merită tot respectful nostru şi al întregii Românii. Dacă cineva se întreabă pentru ce aceste rânduri în acest moment este foarte simplu, fiind în anul centenarului merită să-i elogiem măcar în paginile ziarelor pe cei care iubesc cu adevărat România, pe cei care nu vând şi nu înstrăinează valorile acestei naţiuni.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial