Connect with us

FOTBAL

O brigadă de arbitri din Sălaj, implicată într-un accident rutier


Între două meciuri de Liga a V-a oficiate în aceeaşi zi, brigada de arbitri alcătuită din tinerii Szabó Krisztina, Călin Argyelan şi Dull Patrick a fost implicată într-un eveniment rutier pe raza oraşului Şimleu Silvaniei. Interesant de precizat este faptul că “şoferiţa” a ajuns la jocul disputat la Giurtelecu Şimleului în minutul 40 şi a găsit resursele pentru a arbitra!?


Pentru brigada de arbitri alcătuită din Szabó Krisztina (Crişeni), Călin Argyelan (Suplacu de Barcau) şi Dull József-Patrick (Sărmăşag), dar şi pentru observatorul AJF – Florin Morar, duminică a fost o zi plină de evenimente.

Mai întâi, de la ora 14.00, cei patru au oficiat partida din Seria VEST a Ligii a V-a dintre Inter Pericei – AS Carastelec. În comuna care a dat doi miniştri (Iuliu Maniu şi Dacian Cioloş), totul a mers ca la carte, deoarece gazdele s-au impus cu scorul de 5 – 2.

Problemele au venit în momentul în care aceeaşi brigadă de arbitri, alături de observatorul Florin Morar, au plecat spre al doilea joc în care erau delegaţi, este vorba despre partida AS Venus Giurtelecu – Unirea Sălăţig.

Aflaţi probabil şi în întârzire cei patru oficiali au demarat în trombă spre localitatea Giurtelecu Şimleului, adică la aproximativ 20 de kilometri de Pericei, acolo unde de la ora 17.00 era programat tot un joc din Seria VEST a Ligii a V-a.

Pe raza oraşului Şimleu Silvaniei, la o intersecţie aflată în apropiere de Autogară, autoturismul condus de Szabo Krisztina a intrat într-o coliziune cu o altă maşină, ce venea dinspre localitatea Ceheiu.

„La intersecţia străzilor 22 Decembrie 1989 cu Independeţei a avut loc o tamponare între două autovehicule. Conducătoarea unuia dintre autovehiculele implicate este arbitru de fotbal şi se deplasa spre localitatea Sărmăşag pentru a participa la un meci de fotbal. În patrulare era o maşină de poliţie care a observat tamponarea. S-a stabilit faptul că nu au existat victime, ci doar pagube materiale. Domnişoara arbitru a cerut detalii despre posibilitatea de a ajunge  la meci, dar și de posibilitatea de a duce maşina la un atelier din zonă. Cele două părți s-au împăcat pe cale amiabilă, astfel că nu a fost nevoie de intervenția poliției”,  a declarat ofiţerul Florin Popiţ – şeful de cabinet al inspectorului şef  de la IPJ Sălaj – pentru Ştiri din Sălaj.

Din fericire, niciuna dintre persoanele aflate în cele două autoturisme nu au suferit răni, dar ambele maşini au fost avariate.

O maşină de poliţie ce patrula în zonă a ajuns rapid la faţa locului şi oamenii legii au constatat că două maşini s-au tamponat, iar părţile implicate s-au înţeles pe cale amiabilă.

Totuşi, „şoferiţa” a avut de făcut mai multe demersuri şi nu a mai ajuns la ora de start a partidei. Ceilalţi doi arbitri şi observatorul au fost preluaţi de Ionuţ Maier – adică portarul formaţiei AS Carastelec – cel care se afla în apropiere şi i-a dus până la Giurtelecu Şimleului.

Cum Szabo Krisztina nu a mai putut fluiera startul, la centru a fost „promovat” asistentul Călin Argyelan, cel care astfel şi-a făcut debutul la centru! Cu acordul ambelor formaţii, locul său de la linie a fost luat tocmai de portarul de la AS Carastelec!

Între timp, soţia delegatului de la AS Venus a mers cu maşina la Şimleu şi a adus-o pe tânăra arbitru la joc.

Cu multă tărie de caracter, Krisztina a depăşit toate greutăţile şi prin minutul 40 a preluat locul „tuşierului” de ocazie şi a oficiat la linie până la finalul partidei!

MAI MULTE PE ACEST SUBIECT, ÎN EDIŢIA ZIARULUI SPORTUL SĂLĂJEAN DE MIERCURI, 25 SEPTEMBRIE.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL