Connect with us

DIVIZIA A1

Preşedintele de la CS Volei Municipal Zalău, sancţionat drastic de Federaţie


După mai multe şedinţe ale Comisiei de Disciplină de la FRV, în care nu a putut oferi documentele solicitate de membrii Comisiei, Vasile Coţa a fost amendat cu suma de 1.000 de euro. Aceasta nu e singura sancţiune, deoarece oficialul Zalăului a mai primit încă o amendă de 1.000 de euro pentru faptul că conducerea Zalăului a făcut o plângere împotriva clubului Steaua Bucureşti  pe adresa Federaţiei Internaţionale de Volei (FIVB), faptă interzisă prin regulament. “Dacă va fi ceva sancţiune, eu voi fi sancţionat ca şi persoană fizică, nu clubul”, a precizat Vasile Coţa


Se pare că acest an este cel mai negru pentru CS Volei Municipal Zalău. După ce a beneficiat de cel mai mare buget din istoria voleiului sălăjean, gruparea condusă de Vasile Coţa a reuşit cea mai slabă clasare din ultimii 9 ani!

Şi în plan administrativ, fosta campioană a României s-a lovit de mai multe probleme, cum ar fi blocarea transferurilor europene – din cauza unor datorii – până la ieşirea din acţionariat a doi importanţi oameni de afaceri, este vorba despre Traian Pop (SC Fibrex SRL Crasna) şi Radu Istrate (SC Primavera Aqua  SRL).

Amendat că a “ocolit” Federaţia

Mai mult, în această vară, preşedintele clubului aproape că a fost obligat să facă naveta la Bucureşti, pentru şedinţele Comisiei de Disciplină de la Federaţia Română de Volei.

Acesta, deoarece au existat două capete de acuzare pe numele conducerii de la CS Volei Municipal.

Astfel, prima acuză a fost aceea că preşedintele Zalăului a făcut o plângere împotriva clubului Steaua Bucureşti pe adresa Federaţiei Internaţionale de Volei (FIVB), faptă interzisă prin regulament.

Mai exact, a fost contestat faptul că înaintea jocului cu gruparea “roş-albaştrilor” din capitală, un jucător de la Steaua ce afla în stare de suspendare a făcut antrenament cu echipa.

Sigur, Zalăul putea liniştit să conteste acest lucru, dar nu la forul internaţional, ci la FRV. Cum acest lucru este interzis de regulamente, conducerea echipei sălăjene a primit o sancţiune de 1.000 de euro!

Conducerea a ascuns actele clubului la controlul Federaţiei!?

Mult mai delicată este cealaltă acuză, o acuzaţie ascunsă de toată lumea după perdea, deoarece la mijloc există unele acte importante ale clubului care nu prea s-ar afla în regulă.

Cu toate acestea, preşedintele FRV – Gheorghe Vişan – ne-a sfătuit acum vreo două luni să ne uităm mai bine pe la contractele jucătorilor că acolo sunt probleme…

Convocat la Comisia de Disciplină pentru lămuriri, preşedintele Vasile Coţa  a fost înştiinţat că trebuie să aducă mai multe acte de la club.

Deşi a fost somat de mai multe ori să se prezinte la Federaţiei cu actele solicitate, oficialul de la CS Volei Municipal nu a putut oferi respectivele documente.

După vreo patru-cinci şedinţe fără succes, la finalul săptămânii trecute, Comisia de Disciplină de la FRV a încercat să soluţioneze cazul.

Decizia? Preşedintele clubului a fost sancţionat cu încă o mie de euro, conform Statutului Federaţiei Române de Volei, care la articolul 15, litera E, precizează că membrii FRV sunt obligaţi să permită controlul dispus de Federaţie.

Vasile Coţa: “Dacă va fi vreo suspendare sau vreo amendă o voi suporta eu, ca şi persoană fizică”

L-am contactat şi pe preşedintele fostei campioane să îşi spună punctul de vedere pe acest subiect. Surprinzător, oficialul clubului de la poalele Meseşului nu ştia despre decizia Federaţiei.

“Eu nu ştiu nimic despre vreo sancţiune. Ştiu doar că acest caz este încă la Comisie, dar dacă aveţi ceva documente să mi le trimiteţi şi mie. Doar când este ceva oficial, atunci putem discuta. Clubul nu are nicio implicare în acest caz, iar la Comisie eu am fost citat ca şi persoană fizică. Dacă va fi ceva sancţiune, eu voi fi sancţionat ca şi persoană fizică, nu clubul. Prezenţa mea la Comisia de Disciplină a fost ca şi persoană fizică nu ca şi reprezentant al clubului. Eu personal trebuie să plătesc amenda, exact ca şi alţii care trebuie să plătească amenzile personal pentru intrările pe teren. Trebuie să primesc o hârtie de la Comisia de Disciplină, dar – repet – clubul nu are nicio treabă. Dacă va fi vreo suspendare sau vreo amendă o voi suporta eu”, a declarat Vasile Coţa pentru Sportul Sălăjean.

Aşadar, preşedintele de la CS Volei Municipal spune că pe adresa clubului nu a venit – cel puţin deocamdată – niciun un răspuns de la Federaţie.

Mai mult, acesta a subliniat că dacă trebuie să plătească vreo amendă, o va face din propriul buzunar, deoarece el ar fi fost chemat la comisie ca şi persoană fizică.

Frumos gest, însă credem că cei de la Federaţie nu l-a tot întors pe toate părţile pe persoana fizică Vasile Coţa, ci pe Vasile Coţa – preşedintele echipei de volei din Zalău.

Oricum, cazul nu este soluţionat în totalitate şi verificările continuă, cu atât mai mult cu cât pe birourile de la Federaţie s-ar afla şi unele declaraţii scrise care ar putea aduce unele acuze grave conducerii fostei campioane.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 19 septembrie.

 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1