Connect with us

BOX

VIDEO. Pugilistul Denis Stoica, pe podium la Campionatul Naţional de Juniori


Talentatul sportiv de la CSM Zalău a cucerit medalia de bronz la categoria de greutate 66 kilograme, după două victorii clare, printre care una obţinut prin KO


După succesul de la Campionatul Naţional de Box feminin, acolo unde sportivele de la CSM Zalău au cucerit nu mai puţin de 10 medalii, printre care şi una de aur, prin şimleuanca Margareta Hidigan, antrenorii clubului zălăuan aveau mari speranţe şi la Campionatul Naţional de Juniori.

Competiţia din acest an s-a desfăşurat la Piatra Neamţ, în perioada 5 – 8 septembrie, iar CSM Zalău a deplasat un lot format din şase sportivi şi trei antrenori. Armand Aciu (57 kg), Gabriel Silaghi (60 kg), Vlad Copceac (63 kg), Vlad Mocan (66 kg), Denis Stoica (66 kg) şi Paul Muste (80 kg). Alături de cei şase pugilişti au fost şi antrenorii Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea. Obiectivul clubului zălăuan fiind unul clar, cucerirea a cel puţin două medalii.

Să spunem că la această ediţie a Campionatului Naţional de Juniori, alături de sportivii zălăuani s-au aflat alţi 129 de sportivi, de la mai multe cluburi de box din ţară, împărţiţi pe diferite categorii de greutate.

După ce au trecut proba cântarului, zălăuanii şi-au aflat şi adversari în urma tragerii la sorţi. Astfel, Armand Aciu l-a avut ca adversar pe Andrei Luca, un sportiv din Târgovişte. În ciuda unui meci bun făcut de pugilistul sălăjean, arbitrii l-au declarat învingător pe târgoviştean la puncte.

Nici la categoria de greutate 60 de kilograme, CSM Zalău nu a stat mai bine, iar Gabriel Silaghi a renunţat repede să lupte în meciul său împotriva lui Cosmin Fărcaş din Buzău, astfel că buzoianul a avansat uşor în faza următoare.

La categoria de greutate 63 de kilograme, Vlad Copceac era unul dintre favoriţii la medalii dintre pugiliştii lotului zălăuan, însă, acesta a avut un destin asemănător cu cel al lui Armand Aciu, la această competiţie. Astfel, după un meci bun făcut de Copceac în faţa lui Adrian Şchiopu, ploieştianul a fost declarat câştigătorul acestui duel.

“Cel mai greu” dintre pugiliştii de la CSM Zalău care au făcut deplasarea la Campionatul Naţional de Juniori de la Piatra Neamţ a fost Paul Muste, care l-a avut adversar în primul meci pe Alexandru Macovei  din Bacău. Însă, la fel ca şi colegii lui, nici Muste nu a reuşit să treacă peste acest joc şi a pierdut duelul cu Daniel Hermeziu la puncte.

Astfel, după ce patru din lotul de şase pugilişti au părăsit competiţie după un singur meci, speranţele antrenorilor sălăjeni au stat la categoria 66 de kilograme, acolo unde au boxat doi sălăjeni, Denis Stoica şi Vlad Mocan. Cel din urmă, conform antrenorului Adrian Popuţea a boxat peste nivelul lui, însă nu a fost suficient şi pentru o victorie. Astfel, rămas singur în competiţie din rândul pugiliştilor sălăjeni, Denis Stoica a avut parte de tot sprijinul antrenorilor şi colegilor săi, iar acest lucru s-a văzut în primul meci, când l-a avut adversar pe Alin Onofrei din Fălticeni.

Stoica a făcut un meci foarte bun şi a reuşit să-l învingă pe adversarul său printr-un KO în repriza a doua, iar drumul său spre cucerirea unei medalii a continuat la Piatra Neamţ, iar în sferturile de finală l-a întâlnit chiar pe Daniel Hermeziu, cel are l-a eliminat pe colegul său, Paul Muste.

Denis Stoica a făcut un meci bun şi în faţa lui Hermeziu, pe care l-a învins la puncte, ajungând astfel în semifinală, asigurându-şi medalia de bronz şi acolo unde îl aştepta Ioan Deaconu din Rovinari. După ce au trecut proba cântarului, cei doi sportivi au făcut un meci frumos, însă, din păcate pentru noi, duelul a fost câştigat de Deaconu, astfel că Denis Stoica a fost nevoit să se mulţumească cu medalia de bronz.

“Denis a pierdut în faţa unui sportiv de la Rovinari, care este şi în lotul naţional şi a  fost puţin mai pregătit decât sportivul nostru. Am avut două medalii prevăzute, le puteam realiza, dar unul dintre sportivi care era cu obiectiv, Marinel Zaharie, nu a mai participat, fiindcă s-a angajat şi nu a mai dorit să participe, iar în acest caz am decis să renunţăm la el din acest motiv. Am aşteptat mai mult de la Aciu Armand şi Vlad Copceac, au luptat bine amândoi. Până la urmă, nu a fost rău, dar era loc de mai bine. Dacă era mai pregătit, Denis putea să câştige chiar medalia de aur, mai ales că a fost unul dintre cei mai tehnici pugilişti”, ne-a declarat maestrul Ioan Dragoş.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 12 septembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX