Connect with us

Editorial

Lăsați copiii să facă sport

Sezonul competiţional 2018/2019 a debutat sau stă să debuteze, depinde de fiecare disciplină sportivă. La fotbal sau handbal spre exemplu startul s-a dat deja, iar la volei stă să înceapă. În curând o să înceapă şi un nou an şcolar, iar cei mici şi cei mari o să trebuiască să pună din nou ”burta pe carte”.

Copiii trebuie să înveţe pentru a putea să-şi croiască un drum în viaţă, dar nu trebuie uitat de părinţi şi faptul că o minte sănătoasă se dezvoltă mai bine într-un trup sănătos, iar pentru a avea un trup sănătos este nevoie de sport, de mişcare. Aşadar, odată cu începutul anului şcolar părinţii trebuie să-şi încurajeze copiii să îşi îndrepte paşii şi spre terenurile de sport.

În municipiul Zalău şi de altfel în tot judeţul au apărut cluburi şi asociaţii sportive cu diferite ramuri, astfel că aria de alegere a unui sport este destul de largă. De la atletism, box, judo, karate, lupte, tenis de câmp sau tenis de masă şi până la fotbal, handbal sau volei, copiii şi părinţii pot alege tot ceea ce vor, doar dorinţă să fie.

La început de an şcolar, în special profesorii-antrenorii de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, dar şi de la cluburile private sau de la Clubul Sportiv Municipal Zalău efectuează selecţii în şcolii pentru a atrage un număr cât mai mare de copii spre terenurile de sport. Fiecare antrenor speră să descopere un viitor mare campion, sau dacă nu, măcar să îndrume copilul pe un drum în care să înveţe şi să înţeleagă mai bine care este stilul de viaţă echilibrat şi sănătos.

Viaţa de sportiv te învaţă să fii mai disciplinat, dar şi să ai o alimentaţie mai sănătoasă pentru că nu-i aşa, în ziua de azi la marile performanţe contribuie mai mulţi factori, nu numai cel al antrenamentului sportiv.

Pentru că este atât început de an şcolar cât şi început de an competiţional sportiv, dar şi pentru că intrăm în an preolimpic, în sezonul 2018/2019 sportivii trebuie să îşi îndeplinească baremurile de participare la jocurile olimpice, m-am gândit că este bine să reamintesc celor care văd în sport un chin şi nu o plăcere, faptul că mişcarea este benefică pentru organismal uman şi că în ciuda faptului că toţi ne-am dori să ajungem campioni olimpici, mondiali, europeni sau măcar naţionali, faptul că, orice practicant de sport, este un campion al propriei sale sănătăţi.

Aşadar să lăsăm copiii să practice un sport pe care-l îndrăgesc pentru că nu se ştie niciodată de unde poate răsări un mare campion, iar dacă nu va fi să fie copilul nostru campionul pe care-l dorim să devină, să ne bucurăm de faptul că se dezvoltă mai armonios şi mai sănătos.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial