Connect with us

FOTBAL

Sportul Şimleu dă lovitura în 10 oameni la Crişeni printr-o triplă a lui Andrei Chiş!


Nevoită să joace în 10 oameni din prima repriză, după ce Bogdan Oltean s-a accidentat grav, gruparea de sub Măgură a reuşit să conducă de fiecare dată la Crişeni, dar până la urmă s-a impus cu şansă, în prelungiri


După ce şi-a ratat obiectivul în sezonul trecut, Sportul Şimleu încearcă în această stagiune să atace primele locuri, iar în acest sens, lotul de jucători a fost întărit şi au fost readuşi acasă jucătorii din Şimleu, este vorba de Codruţ Ardelean, Lazăr Zoltan, Călin Inocan, Marius Leitan şi Daniel Gut.

Totodată a mai revenit şi Cătălin Bence de la CS Crasna, dar şi Bogdan Oltean de la Ardealul Cluj. Antrenorul Eugen Crişan nu a putut însă beneficia de tot lotul în prima etapă, iar Sportul Şimleu s-a deplasat doar cu 11 jucători la Crişeni.

Cu toate acestea, gruparea de sub Măgura a dominat şi a reuşit să deschidă scorul după 19 minute. La finalizare a fost Andrei Chiş, care a executat perfect o lovitură liberă şi l-a lăsat fără reacţie pe portarul Bogdan Baidoc.

Şi gazdele au avut orgoliul lor, iar după câteva minute au avut situaţii importante la poarta adversă, ca din minutul 33, scorul să devină 1 – 1, după ce Adalbert Pintea l-a învins pe Raul Cristuţiu şi şi-a făcut un debut perfect la noua sa echipă.

În prima repriză au fost şi momente de panică pe terenul din Crişeni, iar Bogdan Oltean a căzut pe mână şi şi-a fracturat-o, fiind nevoie de intervenţia ambulanţei, care l-a transportat pe jucător la spital. Jocul a continuat, însă Sportul Şimleu nu a mai avut rezerve şi a trebuit să joace în 10 oameni.

De acest aspect a încercat să profite Ardealul Crişeni, însă şi în partea secundă, cei care au marcat primii au fost tot vizitatorii. Şi tot prin Andrei Chiş, care şi de această dată a executat impecabil o lovitură liberă, astfel că din minutul 57 s-a făcut 1 – 2.

Pentru a-şi doza energia, elevii lui Eugen Crişan au avut momente când i-au lăsat pe adversari să domine, iar inevitabil, gazdele au avut situaţii bune de a marca. Şi Sportul Şimleu putea închide meciul, dar până la urmă s-a făcut 2 – 2 în minutul 87, când Cosmin Paşka a pus capul la o centrare bună şi l-a învins pe portarul Cristuţiu.

Părea că jocul se va termina la egalitate, însă în prelungiri, gruparea de sub Măgură a mai avut un atac, pe care l-a valorificat din plin. Tot Andrei Chiş a apărut în faţa porţii şi a pus foarte bine latul la o centare, astfel că a făcut 2 – 3, în minutul 90+2.

Imediat s-a auzit şi fluierul de final al “centralului” Paul Unimătan, iar formaţia şimleuană obţine 3 puncte cu puţină şansă la Crişeni, însă speră să aibă un lot mai numeros din etapa următoare pentru a putea emite pretenţii cu orice adversar.


Andrei Chiş – jucător Sportul Şimleu: “S-au făcut transferuri bune în vară, dar la Crişeni am avut un lot restrâns şi ne-au lipsit cel puţin şase jucători, inclusiv portarul. În plus, a mai trebuit să jucăm şi în 10 oameni, după ce Bogdan Oltean s-a accidentat grav, dar important că am câştigat şi îi dedicăm lui victoria. Sperăm să îşi revină cât mai repede şi îl aşteptăm din nou pe teren. La Crişeni, toţi jucătorii au jucat cu amibţie şi determinare şi am crezut în victorie, deşi am fost egalaţi în minutul 87. Este foarte important că am început acest campionat  cu dreptul, dar sper ca la meciurile următoare să avem  tot lotul. Cu siguranţă, Sportul Şimleu se poate bate la primele locuri în acest sezon, dar cu condiţia să vină toţi jucătorii. Va fi un campionat greu, dar noi vom juca la victorie în fiecare meci”.


ACS Ardealul Crişeni – Sportul Şimleu 2 – 3 (1 – 1)

Au marcat: Adalbert Pintea (‘33) şi Cosmin Paşka (‘87), respectiv Andrei Chiş (‘19, 57 şi 90+2)

ACS Ardealul: Bogdan Baidoc – Paul Hanga (‘53 Kaszta Adrian), Vereş Pall, Sorin Iacob (‘56 Kulcsar Nicolae), Adalbert Pintea, Claudiu Lazăr – cpt. (‘76 Paul Herman), Florin Kordiş, Raul Hossu (‘75 Rareş Iosif), Bogdan Paşka (‘65 Cosmin Paşka), Petrică Lăcătuş şi Adrian Baidoc. Rezervă: Paul Barbur. Conducător: Călin Morar

Sportul: Raul Cristuţiu – Bogdan Oltean, Marius Leitan, Marius Şireag, Mălin Sabou (cpt.), Paul Ardelean, Alex Cătuna, Adrian Bregea, Cătălin Bence, Andrei Chiş şi George Pop. Antrenor: Eugen Crişan

Au arbitrat: la centru: Paul Unimătan, asistenţi: Alin Demian şi Alin Pop (toţi trei din Zalău)

Observator AJF:  Ioan Fabian (Jibou)

Jucătorul meciului: ANDREI CHIŞ


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL