Connect with us

DIVIZIA A1

 Andrei Spînu, după calificarea României la Europene:  “Am demonstrat că victoria din Finlanda nu a fost întâmplătoare”


Voleibalistul de la Volei Municipal Zalău consideră că naţionala României a reuşit o mare performanţă prin calificarea la turneul final, unde speră ca “tricolorii” să facă o figură frumoasă


Naţionala de volei masculin a reuşit o performanţă istorică şi s-a calificat la un Campionat European după o pauză de 23 de ani. România a câştigat primele trei jocuri din preliminarii, iar după ce duminică a învins la Craiova cu 3 – 1 pe Finlanda, şi-a asigurat primul loc din grupă, chiar dacă mai are de juca la începutul anului 2019 şi în Danemarca.

La performanţa reuşită de selecţionata pregătită de Dănuţ Pascu au contribuit şi patru voleibalişti de la Volei Municipal Zalău, Andrei Spînu, Cristian Bartha, Rareş Bălean şi Mihai Gheorghiţă.

“Nu a fost uşor şi ştiam că întâlnim o echipă foarte bună. Am demonstrat că victoria din Finlanda nu a fost o întâmplare. Echipa finlandeză este una dintre cele şapte naţionale din Europa care s-a calificat la Campionatul Mondial. I-am bătut de două ori şi am reuşit o mare performanţă. Mai avem un meci în Danemarca, dar chiar dacă suntem calificaţi trebuie să ne respectăm şansele şi să jucăm bine şi să pregătim Europenele, unde vrem să arătăm la fel de bine cum am arătat în ultimele două jocuri”, a spus Andrei Spînu, care a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României.

În lotul României pentru aceste preliminarii s-au aflat şi foşti jucători de la gruparea de sub Meseş, iar unul dintre ei a fost Marian Bala.

“Ne aşteptam la un meci greu, dar nu credeam că putem să-i dominăm atât de mult şi să facem un joc chiar aşa de bun. Şi-a spus cuvântul faptul că am jucat  la noi acasă, în faţa suporterilor. Vom merge cu gânduri bune la turneul final, să ne facem jocul nostru cât mai bun. Se vede clar că fiecare jucător a progresat şi sper să o ţinem tot aşa. Dorinţa mea ar fi ca echipele din campionat să se bazeze pe cât mai mulţi jucători din România”, a spus şi Marian Bala, după calificarea la turneul final.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1