Connect with us

FOTBAL

Liga a IV-a începe cu o favorită la primul loc: Unirea Mirşid. PROGRAMUL primei etape


Noul campionat debutează la final de săptămână tot cu 14 echipe. Dintre toate competitoarele, tot campioana Unirea Mirşid are cele mai mari şanse la câştigarea primului loc, mai ales după transferurile importante care le-a făcut în această vară


Dacă până acum, Liga a IV-a era primul eşalon din Sălaj care pornea la start, iar mai apoi şi Liga a V-a.

De data aceasta situaţia s-a schimbat, iar ultimul eşalon a început mai devreme, având în vedere numărul mai mare de participante.

La final de săptămână şi noul campionat din Liga a IV-a porneşte la drum, tot cu 14 echipe la start, numărul fiind păstrat la fel ca şi în anii trecuţi.

Prima etapă este programată în 2 septembrie, turul urmând să se încheie pe 25 noiembrie.

Someşul Someş Odorhei şi Steaua Cosniciu sunt numele noi

La finalul campionatului trecut, din Liga a IV-a a retrogradat CS Hida, dar a mai părăsit competiţia şi Cetatea Buciumi care a optat să meargă în Liga a V-a.

În aceste condiţii, AS Chieşd s-a salvat de la retrogradare, iar în eşalonul al patrulea a promovat câştigătoarea Seriei Est – Someşul Someş Odorhei şi   Steaua Consiciu.

Formaţia din Cosniciu a profitat însă de faptul că Voinţa Derşida – câştigătoarea Seriei Vest – a renunţat la locul promovabil, astfel că echipa condusă de Radu Chiorean a şi făcut demersurile pentru a face pasul în Liga a IV-a.

Şi la nivel de lot echipa din Cosniciu a adus întăriri, astfel că Adrian Gheţi şi Cătălin Anghel sunt numele sonore, dar în aceste zile, la echipa nou-promovată ar mai putea veni întăriri.

Şi Someşul Someş Odorhei şi-a format un lot mai bun, iar cel mai important transfer a fost Mihai Moş, cel care în trecut a evoluat şi în Liga a III-a, la Ulmeni.

Ambele formaţii nou-promovate vor avea parte de un debut pe teren propriu. Steaua Cosniciu va întâlni AS Chieşd, în timp ce Someşul Someş Odorhei va avea parte de un joc mult mai dificil, urmând să primească vizita campioanei Unirea Mirşid.

Unirea Mirşid a făcut cele mai tari transferuri

După ce a câştigat titlul în 2016 şi în această vară, Unirea Mirşid vrea să deţină supremaţia şi în stagiunea 2018 – 2019.

În aceste condiţii, gruparea condusă de Călin Bereschi a făcut cele mai tari transferuri, iar la Mirşid au venit Claudiu Băican, Sergiu Bercean, Ciprian Nagy, Alexandru Puşcaş, Daniel Supuran, Bogdan Ember, Paul Pintea şi Nicolae Rad.

Fără doar şi poate, Unirea este marea favorită la primul loc, dar nici Dumbrava Gîlgău nu se lasă şi îşi propune primul loc.

Emil Lucaciu, Marius Haiduc, Raul Brînduşe şi Mihai Brînduşe sunt transferurile echipei lui Marius Paşca cu ajutorul cărora, Dumbrava speră să se poată bate la primul loc.

În prima etapă, echipa din Gîlgău Almaşului întâlneşte CS Barcău Nuşfalău, o formaţie care nu a anunţat mari transferuri.

Ba din contră, de la Nuşfalău a plecat cel mai important jucător din sezonul trecut, golgheterul Nicolae Rad.

Transferuri importante a mai reuşit şi Silvania Cehu Silvaniei, care a optat să aducă mai mulţi jucători ce în sezonul trecut au evoluat la Cetatea Buciumi, dar şi pe antrenorul Dan Lucaciu.

Dintre echipele de top ale Sălajului, Rapid Jibou nu a făcut mare lucru pe piaţa transferurilor, iar în aceste condiţii, pare greu de crezut că formaţia de pe Someş se poate bate la titlu.

Să mai spunem că două echipe şi-au schimbat denumirea. Real Crişeni a devenit ACS Ardealul Crişeni, în timp ce Benfica Ileanda se va numi din acest sezon CS Ileanda.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean, care în acestă săptămână a apărut JOI, 30 august.

 


Prima etapă se dispută duminică, ora 15.00 (juniorii) şi 17.00 (seniorii), după programul:

Olimpic Bocşa – Silvania Cehu Silvaniei – sâmbătă

ACS Ardealul Crişeni – Sportul Şimleu

CS Ileanda – Rapid Jibou

Someşul Someş Odorhei – Unirea Mirşid

Dumbrava Gâlgău – Barcău Nuşfalău

Steaua Cosniciu – AS Chieşd

Flacăra Halmăşd – CS Crasna


 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL