Connect with us

FOTBAL

Sălăjeanul Alex Jula a ajuns în curtea titratei UTA Arad


Fotbalistul care a învățat ABC-ul fotbalului la CS Viitorul Zalău a ajuns în această vară la gruparea arădeană, pentru care va evolua în Campionatul Naţional de Juniori Republicani


Când vine vorba de juniori tineri din judeţul Sălaj care au ajuns în fotbalul mare, CS Viitorul Zalău a fost furnizorul principal, fără doar şi poate. Vlad Morar, Adrian Micaş sau Iustin Ardelean sunt exemplele cele mai recente. Dacă primul evoluează în prima ligă din Grecia, ultimii doi sunt componenţi ai unor echipe de tradiţie în Liga a II-a, “U” Cluj şi Ripensia Timişoara. Un alt nume interesant care a învăţat ABC-ul fotbalului la CS Viitorul Zalău, sub îndrumarea antrenorului Daniel Sabou este Alexandru Jula. Născut în 31 ianuarie 2002, Alex a început fotbalul la vârsta de 6 ani, iar evoluţiile sale bune în tricoul clubului zălăuan au atras atenţia grupării maramureşene FC Kiss 2015 Baia Mare, dar şi selecţionerilor Naţionalei U 15.

Astfel, la începutul anului 2017, Alex Jula lăsa CS Viitorul Zalău pentru un transfer la FC Kiss 2015 Baia Mare, formaţie în tricoul căreia a avut evoluţii foarte bune. Înainte de a ajunge la gruparea maramureşeană, să spunem că Alexandru Jula a avut şi tangenţe cu echipa naţională a României U15. Mai exact, tânărul fotbalist sălăjean a participat alături de reprezentativa ţării noastre la “Galiani World Cup”, un puternic turneu desfăşurat în localitatea Perdenone, din Italia.

“Pentru mine această convocare este o şansă foarte mare, de care trebuie să profit la maxim. Cu astfel de şanse nu te întâlneşti de fiecare dată în viaţă. Ambiţia de a fi cel mai bun şi de a ajunge cât mai departe, seriozitatea, sacrificiile şi munca depusă la fiecare antrenament mi-au fost răsplătite şi au contat foarte mult la această convocare”, ne-a declarat tânărul, înaintea participării turneului de fotbal din Italia alături de reprezentativa României.

Revenit în ţară, sălăjeanul s-a prezentat la noua sa echipă de club, acolo unde a avut şansa de a fi antrenat de Ciprian Danciu, un jucător cu zeci de meciuri în Liga 1, în tricoul unor echipe precum Dinamo Bucureşti, Universitatea Craiova sau Oţelul Galaţi. Evoluţiile sale bune au continuat şi la echipa maramureşeană, iar începând din această vară, Alexandru Jula a ajuns în curtea celei mai titrate echipe din provincie, este vorba despre UTA Arad, echipă ce are în palmares nu mai puţin de 6 titluri de campioană a României. Sigur, Alex e încă tânăr şi pentru moment, acesta va evolua pentru echipa de juniori în Campionatul Naţional de Juniori Republicani, însă prestaţiile sale îi pot atrage atenţia antrenorului Ionuţ Popa şi poate avem şansa să-l vedem pe Alex Jula în lotul echipei mari, în Liga a II-a. Evoluţii sălăjeanului şi timpul vor lămuri acest aspect.

Sălăjeanul se declară încântat de acest transfer şi s-a dus la Arad plin de încredere în forţele proprii. “Mă bucur forate tare că am făcut acest pas şi am ajuns la UTA Arad. Eu încerc să mă pregătesc la capacitate maximă şi antrenorul meu o să decidă dacă pot ajuta echipa. Sunt sigur că o să fac o figură frumoasă”, a declarat Alexandru Jula, pentru Sportul Sălăjean.

 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL